13.06.2022

“Мовне питання. “Мовні” війни”. Мовна єдність”.

Сьогодні завершився  цикл науково-популярних лекцій 2021-2022 навчального року, який збирав студентську та академічну спільноту нашої Академії протягом усіх «лютих» місяців війни, розпочатої ворогом на українській землі 24 лютого.

Лекцію на тему “Мовне питання.  “Мовні” війни”. Мовна єдність” читала доцент кафедри УДІД Лариса Богуславська. Численні факти, покликання на різноманітні історичні документи дали можливість простежити етапи формування «стратегії заборон», яка була спрямована на заперечення, а потім і цілковите знищення української мови.

До активного обговорення лекційного матеріалу долучилися проректор з навчально-виховної роботи ПДАБА, професорка, докторка наук з державного управління Галина Євсєєва; кандидатка історичних наук, доцентка, заступниця декана економічного факультету  Валентина Бабенко; завідувачка кафедри УДІД, кандидатка філологічних наук Олена Баранник; кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри філософії та політології Віктор Білополий.

З відеозвітом про цю та попредні лекції циклу «НЕЗЛАМНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ: ІСТОРІЯ ТА СЬОГОДЕННЯ» можна ознайомитися на YouTube каналі академії: https://www.youtube.com/c/pgasa_dnipro

Невідомі, приховані, складні сторінки української історії – на нашому YouTube каналі. Хочете пізнавати – підписуйтесь.

?>
вверх