29.03.2019

«ТРАНСПОРТ МАЙБУТНЬОГО»

21 березня 2019 року у ДВНЗ “Придніпровська державна академія будівництва та архітектури” відбувся ФІНАЛ Всеукраїнського Конкурсу школярів та студентів «Ярмарок ідей: Транспорт майбутнього». Конкурс був організований ГО «Відкрите Знання» сумісно з ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури», ДВНЗ «Дніпровський національний університет залізничного транспорту», НТУ «Дніпровська політехніка», КБ “Південне” при підтримці міської Ради м. Дніпро і проходив з вересня 2018 у 4 номінаціях: «Авто», «Залізничний», «Повітряний», «Альтеративний транспорт».
Мета Конкурсу – залучити молодь до технічної творчості та винахідницької діяльності та сфокусувати їхню увагу на проблему сучасної України – транспортну.
Експертним журі були відібрані 13 робіт. Спочатку Фіналісти Конкурсу демонстрували публічно свої винаходи, а учні шкіл, студенти коледжів та училищ професійної освіти, студенти вузів та викладачі оцінювали їхні роботи у спеціальному бланку. Йшло живе спілкування з глядачами. Фіналісти отримали Сертифікати, пам’ятні сувеніри від ГО «Освітній центр «Відкрите Знання», призи від управління молоді національно-патріотичного виховання. Їх вручив начальник відділу молодіжної політики Сергій Луденський.
Потім в залі засідань вченої Ради ДВНЗ ПДАБА відбулись виступи переможців, Їх змінили досвідчені винахідники.
Вони розповіли про свій досвід, показали досягнення, основні тенденції та завдання в різних галузях транспорту в перспективі. Завершальним акордом стало нагородження переможців та вручення Призу глядацьких симпатій. Найбільшу кількість голосів набрав Вадим Лисиця (студент 4 курсу ДВНЗ «ПДАБА»), його вручила Голова Правління ГО «Освітній центр «Відкрите Знання» Любов Чернова. Дипломи за найкращу ідею в кожній з 4-х номінацій отримали: Савченко Назар, Кривий Ріг, СЮТ; Кулава Тимур, 9 років, середня школа №144, м. Дніпро; Елашвілі Яків, середня школа №144, м. Дніпро; Баженова Юлія, Запорізький колегіум «Елінт», Оринник Дмитро, ДНУЗТ, м.Львів; Лисиця Вадим, ДВНЗ «ПДАБА», м. Дніпро. Вручали Дипломи та призи від міської Ради Голова журі Шатов Сергій Васильович та заступник начальника управління транспорту Дніпровської міської ради Шевцов Ігор Валерійович.
Дякуємо ректору проф. М.В. Савицькому, проректору з науково-педагогічної, кадрової та виховної роботи С.В. Іванцову, Голові Ради молодих вчених О.Є. Кононовій та Голові студентської Ради ДВНЗ “Придніпровська державна академія будівництва та архітектури” Володимиру Кононенку за допомогу в організації та проведенні Фіналу Конкурсу «Ярмарок ідей: транспорт майбутнього». Дякуємо всім членам журі та Оргкомітету, хто допомагав впродовж усього Конкурсу.

?>
вверх