14.06.2023

Тепла зустріч, дивовижні розповіді, незабутня творча атмосфера, унікальні вироби скульпторів…

14 червня 2023 року. «20 РОКІВ КОХАННЯ ДО АРХІТЕКТУРИ, ДИЗАЙНУ ТА МІСТА» – так названо виставку, що відкрилася в Будинку Архітектора (м. Дніпро, вул. М. Грушевського, 1) 14 червня. Виставка підготовлена з нагоди 20-річного ювілею заснування кафедри Дизайну та реконструкції архітектурного середовища Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

Виставка репрезентує історію створення і розвитку кафедри, розповідає про здобутки та досягнення навчального і проєктного процесу студентів під керівництвом викладачів, розширює інформаційне поле для ознайомлення з цікавою і творчою атмосферою вищого навчального закладу для містян Дніпра.

Привітати колег зібралася значна кількість відвідувачів. Побачити оригінальні проєктні пропозиції для нашого міста, населених пунктів області і України завітали представники керівництва ПДАБА, відомі дизайнери та архітектори міста, дослідники культурної спадщини, художники, скульптори, велика кількість студентів, абітурієнтів з батьками і творчих людей та гостей міста.

Вітальним словом розпочали зустріч проректор Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ, головний архітектор м. Дніпро Дмитро ВОЛИК, керманич спілки архітекторів Михайло АЛІПОВ, декан архітектурного факультету Олександр ХАРЛАН. Про історію виникнення кафедри ДРАС (Дизайну та реконструкції архітектурного середовища) розповіла доцентка кафедри Тамара ТОВСТИК.

Директорка Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима СІДУРА Яна КУНИЦЬКА, викладачка кафедри ДРАС, привітавши колег, представила і запросила до виступу випускників кафедри, відомих сьогодні дизайнерів та архітекторів – очільника та головного архітектора архітектурного бюро «VALENTIROV & PARTNERS» Олексія ВАЛЕНТІРОВА та дизайнера і архітектора, творчого надихача та партнера студії «VK Architects» Євгена ВАСИЛЬЄВА. Колеги та гості з задоволенням сприйняли презентації успіхів та досягнень відомих митців.

З вітальним словом звернулися дорогі і рідні колеги, які зараз знаходяться за кордоном – Марія ІЛЬМЕНСЬКа (Ізраїль) та Світлана БОДНЯ (США).

Тепла зустріч, дивовижні розповіді, незабутня творча атмосфера, довели цінність творчого доробку зі спадщини вітчизняної дніпровської школи дизайну та архітектури Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

https://www.facebook.com/pdaba.edu.ua/posts/pfbid046m1MQFEnkfoQbEPV9QbaKRbwn841iEkVE3Ld7W9Epph7ghVgVn7o9HY35MFdcxol

?>
вверх