13.10.2019

Святковий концерт у ДВНЗ ПДАБА

На передодні Дня захисника України актова зала Придніпровської державної академії будівництва та архітектури наповнилася особливим настроєм та відчуттям урочистості, зібралися на святковий концерт викладачі, студенти та працівники академії. Хоча це свято порівняно молоде для нашої країни і офіційно відзначається лише з 2015 року у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, проте глибоке історичне коріння, національні традиції і трагічні події сьогодення, поєднані в ньому, уже зробили 14 жовтня визначною подією в житті всіх українців.

Проєкт концерту-студії «Єднаймося!», започаткований у ПДАБА в 2019 році, уже встиг напрацювати власні творчі вирішення та ідеї щодо проведення урочистостей у нашій академії. Як і раніше, автором сценарію, ідейним натхненником і чудовим організатором святкового заходу під назвою «Слава не поляже» була художній керівник Студентського клубу ПДАБА, член Спілки театральних діячів України Котова Лариса Миколаївна, яка плідно співпрацювала під час підготовки з кафедрою українознавства, документознавства та інформаційної діяльності, очолюваною доктором державних наук Євсєєвою Галиною Петрівною. До створення відеороликів і візуального супроводу концертної програми долучилася доцент кафедри українознавства, кандидат філологічних наук  Богуславська Лариса Георгіївна. Зусиллями кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності, а також кафедри філософії і політології було організовано виставку картин, присвячених українському козацтву.

Тож об 11 годині все було готове до святкування – і захопливе дійство почалося. Відкрив концерт, звернувшись до присутніх з вітальним словом, проректор з наукової роботи ПДАБА Данішевський Владислав Валентинович. Нагадавши давні витоки Дня захисника України і  особливо відзначивши українські традиції вшанування Покрови, Владислав Валентинович наголосив на тому, що всім нам є чим пишатися на рідній землі. Українське козацтво – приклад того, як українці, навіть не маючи своєї держави, виявилися спроможними створити  військо, а потім перетворити його на державне формування. Вітальну промову продовжив завідувач кафедри філософії та політології, кандидат історичних наук Білополий Віктор Васильович. Він наголосив на тому, що нинішній український воїн, який захищає українську державність у зоні АТО, насамперед  є спадкоємцем нескорених тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть.

Програма концертних номерів була досить наповненою та різноманітною. Прекрасним голосом і чудовим виконанням пісень «Ми – Україна» і «Закрили твої очі» зачарувала глядачів студентка гр.Маг-19мп Міщенко А. Чоловічою мужністю і силою духу наповнив пісню «Офіцери» студент гр.ПЦБ-18-3 Лаца Б. Про природний гумор та українську вдачу, що поєднує мудрість з веселим спогляданням життя, нагадав студент гр.МТ-18-2 Рудоманов Д., який виконав гуморески «Молитва козака» та «Кухлик». До сліз зворушив усіх виступ студентки гр.БЦІ-18 Соколенко А., яка читала вірш Любові Ганьби «Сину, іде війна». Феєричний запал молодої сили і краси принесли з собою на сцену учасники творчого колективу «Арт-денс» (студенти гр. ПЦБ-17-1 Хіль Д., Єнакієва В., Рєзінкін Е., Проценко Д., Слижко С., Майленська А., Кравець А., Токарєв О., студенти гр.. ПЦБ-17-2 Гайдай К., Мамонов О., студенти гр.БЦІ-19-2 Саприкіна В., Мальвана В.), які виконували танець «Dark shine». Творчим натхненням і сценічною яскравістю вирізнявся і танець «Проводи»  у виконанні студентки гр.Маг-17 Ярошенко А. І та студента гр.МБ-17-1п Вереди І. Блискучим завершенням концерту стало звучання пісні «Прохання до небес» у виконанні Гончарової О., учениці 10-го класу Спеціалізована школа №71 художньо-архітектурного напрямку. Бурхливими оплесками супроводжували глядачі кожен виступ, а загальну атмосферу урочистого настрою майстерно підтримували ведучі концерту студент гр. ЦБ-18 Самосієнко Я і студентка гр. Арх-17-3 Коновалова Я.

З прикінцевим словом виступила завідувачка кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності, доктор державних наук Євсєєва Галина Петрівна, яка закликала берегти у серці ту хвилю національної гордості, що об’єднала всіх присутніх в єдине ціле на час урочистого святкування Дня захисника України. Підтримавши думку Галини Петрівни про те, що вшанування пам’яті захисників  є днем  пам’яті всіх, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності, щиру подяку всім організаторам та учасникам концерту висловив помічник ректора по роботі зі студентами, голова студентської Ради ПДАБА  Кононенко Володимир.

 

 

 

 

?>
вверх