24.09.2021

Стипендії для кандидатів наук на проведення досліджень у Франції в галузі суспільних та гуманітарних наук

КОНКУРС: СТИПЕНДІЯ АТЛАС 2022

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН: 10 ГРУДНЯ 2021 О 18:00 ЗА КИЇВСЬКИМ ЧАСОМ

Це можливість пройти стажування у сфері суспільних та гуманітарних наук у Франції. У вас буде стипендія на два-три місяці, протягом яких ви зможете проводити польові дослідження, працювати у бібліотеках та архівах. Стажування пройде у період з березня по липень або з вересня по грудень 2022 року. Стипендією опікується уряд Франції. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України.

УМОВИ ФІНАНСУВАННЯ:
Лауреатам надається фінансова допомога у розмірі 3 204 € на 2 місці (стипендія надається у два етапи, на початку кожного місяця стажування), або 4 704 € на три місяці (стипендія надається щомісячно у три етапи). Стипендія допоможе покрити дорожні витрати та проживання.

У рамках угоди про співфінансування з Посольством Франції в Україні, лауреати конкурсу будуть мати статус стипендіата уряду Франції, що дозволить їм скористатися допомогою Campus France у отриманні соціального страхування протягом першого місяця їх перебування у Франції.

Крім того, лауреати зможуть скористатися допомогою в організації перебування (можливість отримати робочий простір, листи до бібліотек, ітд.)

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ:
– Національність: Бути українцем та працювати в українському закладі вищої освіти чи науковій установі (приватній або державній).
– Диплом: Мати диплом кандидата наук. Захист дисертації проведено, починаючи з 2016-го року.
– Дисципліни: Займатися дослідницькою діяльністю в галузі суспільних та гуманітарних наук (антропологія, літературознавство та мистецтвознавство, історія, географія, філософія, політичні науки, соціологія, археологія ітд.)
– Приймаюча сторона: Науковець повинен знайти місце для стажування і має бути запрошеним дослідницькою лабораторією чи центром. Лист-запрошення з чітко прописаними умовами стажування, підписаний приймаючою стороною і адресований FMSH та Посольству Франції в Україні, у якому приймаючий заклад пояснює причини запрошення кандидата, а також надані умови праці.

Дізнайтеся більше

?>
вверх