31.07.2023

Студенти ПДАБА пропонують інноваційні рішення для північної Салтівки

У червні – липні 2023 року проходив архітектурний конкурс Rebuild UA hackaton. Конкурс був присвячений відбудові північної Салтівки – району м. Харкова, який постраждав внаслідок російської агресії.

Завдання конкурсу полягало у відновленні пошкодженої житлової будівлі, що налічує 200 квартир та розташована в житловому масиві Північна Салтівка. Учасникам надавалась свобода вибору між проєктуванням абсолютно нового будинку або відтворенням наявної пошкодженої забудови шляхом створення додаткових квартир. Конкурс мав на меті заохотити архітекторів та студентів-архітекторів до інноваційного та творчого мислення при розробці рішень, які можуть задовольнити нагальну потребу у сталому та ефективному житлі на Північній Салтівці.

Студенти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА) – Брунеллі Роберто, Лазарев Роман, Дикий Данило (1 курсу спеціальності 192 промислове та цивільне будівництво) та Голубенко Олександра (2 курсу спеціальності 191 Архітектура та містобудування) виявили бажання прийняти участь у цьому конкурсі та показали свою креативність, професіоналізм та соціальну відповідальність. Також студенти демонстрували свою здатність до командної роботи, співпрацюючи з іншими студентами та викладачами ПДАБА.

Посилання на сайт конкурсу: https://www.rebuilduahackathon.com/uk

?>
вверх