02.09.2021

СТУДЕНТОЦЕНТРИЗМ В ДІЇ: ПОСВЯТА В СТУДЕНТИ ПЕРШОКУРСНИКІВ ПДАБА

Ранок 1 вересня. Придніпровська державна академія будівництва та архітектури. Ганок, центральний вхід до академії прикрашено прапорами, яскравими кульками. Сотні молодих людей, святково вдягнених хлопців і дівчат, гуртуються біля академії. Тут же декани та їх заступники, викладачі академії і, звісно, батьки першокурсників.

Урочиста посвята в студенти, подія виключна у житті молодих людей і знакова для всього колективу вищого навчального закладу, який тримає високу планку у загальнонаціональному рейтингу.

Передавати знання, виховувати фахівців вищого гатунку – головне завдання усього професорсько-педагогічного складу, адміністративних працівників. Багато з яких, свого часу також ставали студентами цього будівельного інституту. Ректор академії професор Микола Васильович Савицький поступив до цього вишу рівно 50 років тому, багаторічний голова Дніпропетровська та голова наглядової ради ПДАБА Іван Іванович Куліченко – теж випускник вишу, як і декан будівельного факультету Тетяна Дмитрівна Нікіфорова…

Урочисто почалося свято. Теплими словами вітали усіх присутніх із днем знань та першокурсників із посвятою в студенти ректор академії, гості та працівники, представник духовенства – отець Симеон, архієрей Православної церкви України, архієпископ Дніпровський і Криворізький, представники студентської ради…

Цього дня урочистості транслювалися в прямому ефірі в instagram.

Вже по обіді на ганку академії розгорнулося студентське караоке.

Перший студентський день закінчився піснями, знайомством. А вже наступного дня починаються навчання, які вимагатимуть від кожного, хто прийшов до академії за знаннями, напруження, часу, виважених рішень, інтелектуально-комунікативних навичок, готовності долати складності на шляху до власної мети.

Як це було – у фотогалереї.

Цього ж дня відбувся фотоселфіконкурс для першокурсників «Я студент ПДАБА!»

На переможців очікує чаювання із ректором і головою студентської ради академії.

?>
вверх