29.04.2023

STU – ПДАБА: дружба, взаєморозуміння, співпраця

Іноді співпадіння лише підкреслюють істину.

28 квітня 2023 року в Україну із візитом прибули Президент Чехії Петр Павел та Президентка Словаччини Зузана ЧАПУТОВА.

Напередодні високого візиту  ректор ПДАБА Микола САВИЦЬКИЙ мав зустріч із ректором Словацького технічного університету в Братиславі (STU) Олівером МОРАВЧИКОМ.

Дружба, взаєморозуміння і співпраця поєднують наші країни і народи. І нинішні трагічні події лише зміцнюють стосунки, як і має бути між справжніми друзями.

У бесіді ректор STU Олівер МОРАВЧИК висловив щире співчуття українцям через агресію росії, біль, страждання і руйнування, запевнив у готовності розвивати співпрацю для відновлення країни, для найшвидшого вступу України до Євросоюзу.

В свою чергу ректор ПДАБА Микола САВИЦЬКИЙ, підкреслив, що вже другого дня після нападу росії академія отримала від давнього друга академії професора Романа РАБЕНЗЕЙФЕРА лист підтримки. Микола САВИЦЬКИЙ щиро подякував за потужну підтримку у боротьбі з агресором, за можливість обміну науковими ідеями, стажування і навчання студентів з України та запевнив, що українці глибоко вдячні і розуміють свою історичну відповідальність та великий обсяг «домашньої роботи», яку треба виконати до вступу у Євросоюз.

На завершення зустрічі представники академії Микола САВИЦЬКИЙ та доктор філософії Марина БОРДУН сфотографувалися із ректором Олівером МОРАВЧИКОМ та друзями зі Словацького технічного університету.

Згідно з програмою Еразмус, яка передбачає обмін студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу, представники ПДАБА прочитали лекції іноземним студентам STU, побували на науковому семінарі колишньої випускниці аспірантури ПДАБА Марини БАБЕНКО, відвідали лабораторії.

Більше про програму перебування представників ПДАБА в Братиславі – в наступних повідомленнях.

?>
вверх