03.12.2023

Стартова зустріч проєкту «The BRIDGE»

28-29 листопада 2023 року відбулася стартова зустріч міжнародного проєкту The BRIDGE в рамках программы Erasmus+, Key Action 2, спрямованої на сприяння нарощуванню потенціалу у сфері вищої освіти (CBHE)  країн-партнерів за межами держав-членів Європейського Союзу.Проєкт The BRIDGE має метою розробку та впровадження інноваційних магістерських програм, що підтримують розвиток зелених робочих місць і цифрових навичок в українському будівельному секторі. Проєкт сприятиме налагодженню постійної академічної та дослідницької співпраці між українськими та європейськими університетами, а також посиленню зв’язків між університетами та підприємствами, що відповідатиме евроінтеграційним амбіціям України щодо набуття у майбутньому статусу члена Європейського Союзу.

Стартова зустріч представників усіх організацій учасників консорціуму The BRIDGE із України та Європейського Союзу відбувалась 28-29 листопада 2023 року онлайн на платформі центру командної роботи Microsoft Teams. Кількість учасників стартової зустрічі: 47 осіб.

Консорціум проєкту (13 учасників):

Координатор проєкту:

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, (Україна), https://pgasa.dp.ua/

Члені консорціуму:

Національний університет «Львівська політехніка» (Україна), https://lpnu.ua/

Київський національний університет будівництва і архітектури (Україна), https://www.knuba.edu.ua/

Одеська державна академія будівництва та архітектури (Україна), https://odaba.edu.ua/

Національний університет «Чернігівська Політехніка» (Україна), https://stu.cn.ua/

ГО «Академія будівництва України» (Україна), https://abu.in.ua/

Словацький технічний університет в Братиславі (Словаччина), https://www.stuba.sk/

Університет Санніо (Італія), https://www.unisannio.it/it

Варшавський політехнічний інститут (Польща), https://www.pw.edu.pl/

Рейнсько-Вестфальський технічний університет м. Ахена (Німеччина), https://www.rwth-aachen.de/

Словацька палата інженерів-будівельників (Словаччина), https://www.sksi.sk/

Інститут професійних кваліфікацій (Україна), https://ipq.org.ua/

Міністерство освіти та науки України, https://mon.gov.ua/ua.

Від команди координатора проєкту – Придніпровської державної академії будівництва та архітектури – захід було проведено проректором з наукової роботи Владиславом Данішевським та завідувачкой Центру міжнародної освіти та міжнародного співробітництва Юлією Дегтярьовою.

Під час зустрічі всі університети та громадські організації, які є партнерами проєкту, представили власні заклади та поділилися наявними напрацюваннями та досвідом роботи за напрямами, що відповідають завданням проєкту. Були уточнені плани управління проєктом, забезпечення якості проєкту, дисемінації результатів проекту, особливості процедури закупівлі обладнання, навчальної мобільності, інші аспекти організаційного, адміністративного та фінансового управління проєктом.

Учасники зустрічі приділили особливу увагу розробленню та затвердженню робочих планів проєкту, а також ідей та напрямів подальшого співробітництва для забезпечення стійкості проєкту. Наприкінці стартової зустрічі партнери проєкту зосередились на найближчих проектних задачах, заходах і термінах їх реалізації.

?>
вверх