28.04.2022

«Стародубовські читання – 2022» «Актуальні проблеми матеріалознавства в будівництві та архітектурі»

19 квітня 2022 року відбулася заочна XXXII Міжнародна науково-практична конференція «Стародубовські читання» присвячена 118-ій річниці з дня народження видатного вченого, академіка АН України К. Ф. Стародубова.

У конференції взяли участь 8 вишів (Дніпро, Харків, Одеса): Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» МОН України, Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Український державний університет науки і технологій, Національний університет «Одеська політехніка», Дніпровський державний аграрно-економічний університет. Також Науково-дослідний інститут чорної металургії ім. З. І. Некрасова НАН України; Приватне акціонерне товариство «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН», м. Нікополь; Управління з атомної енергетики Великої Британії, м. Оксфорд (Велика Британія). Серед них 29 докторів технічних наук, 27 кандидатів технічних наук та 2 кандидати архітектури. А також активними учасниками були старші викладачі, молодші наукові співробітники, аспіранти, асистенти, студенти, інженери-практики, співробітники науково-технічної бібліотеки. Всього 68 учасників.

Традиційно з вітальним словом до учасників конференції звернувся Микола Савицький ректор академії: «Шановні учасники конференції! ХХХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Стародубовські читання – 2022» – відповідь науковців академії на складні умови воєнного часу, які ми обов’язково здолаємо. У нашій роботі відбулися кардинальні зміни. Але ніякі перешкоди не зупиняють наукової думки. Сьогодні ми працюємо з подвійною або з потрійною віддачою. Вирішуємо не тільки завдання сьогодення, а і думаємо про велику відбудову нашої країни. Завдяки тому, що більшість нашої діяльності відбувається в інтернеті і наш час спілкування за конкретною адресою з колегами збільшився, взаєморозуміння і, навіть, взаємовиручка почали носити постійний характер. Про це свідчить і наша конференція, яка традиційно присвячується патріарху теорії і практики термічної обробки металів К. Ф. Стародубову.

Сьогодні конференція має характерні відзнаки. Перша з них – довгостроковість. 19 квітня 2022 р. в день народження Кирила Федоровича конференція проходитиме в 32-й раз. Другою відзнакою є те, що результати досліджень учасників конференції традиційно від теоретичних засад переходять до практичних. Всі доповіді за результатами конференції будуть спочатку опубліковані в електронній версії науково-інформаційного журналу «Металознавство та термічна обробка матеріалів» (МТОМ, на сайті академії), а згодом буде видана і друкована версія журналу.

Всі ці роки значна роль в проведенні конференції належить Голові оргкомітету, професору В. І. Большакову. Він, не жалкуючи сил, розвиває і  продовжує традиції свого вчителя К. Ф. Стародубова. Бажаю всім плідної роботи, сподіваюся, що проведення конференції буде продовжуватися й надалі».

 

Більше інформації в інформаційних матеріаліх конференції.

?>
вверх