02.05.2023

Штучний інтелект: його вплив на життя та майбутнє

01 травня 2023 року у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури (в режимі онлайн на платформі ЗУМ) відбувся Круглий стіл:«Штучний інтелект:його вплив на життя та роботу майбутнього». Це вже не перший захід, проведений в Академії, присвячений цій важливій, актуальній темі.

Проведення Круглого столу стало логічним продовженням ознайомлення студентської та викладацької спільноти з основним трендом інноваційних технологій світу – штучним інтелектом. Ініціаторами та модераторами заходу стали Морозова Євгенія Петрівна, к. е. н., доцент, в.о. завідувачки кафедри ДЕНОМ, керівник молодіжного простору «Кар’єрний ліфт» та Бабенко Валентина Андріївна, к. і. н., доцент каф. УДІД, керівник наукового гуртка «Інтелектуальний хакатон», заступниця декана економічного факультету; Захід було проведено за підтримки та активного сприяння проректора з навчальної та виховної роботи ПДАБА, д. наук з держ. управ., проф. Євсєєвої Галини Петрівни, згідно з затвердженим планом виховної, організаційної та профорієнтаційної роботи.

Метою проведення Круглого столу стало обговорення технологій, які використовують ШІ у різних сферах життя та економіки. Технології ШІ швидко розвиваються, активно інтегруються, під їх впливом трансформується ринок праці. ШІ вже сьогодні створює нові можливості та способи роботи, але водночас впливає на існування деяких професій,  що породжує нові економічні, соціальні, етичні виклики.

Докладніше – в інформаційних матеріалах.

?>
вверх