03.03.2023

Школа-семінар продовжує свою роботу

3 березня 2023 року школа-семінар «Незламність української освіти в умовах війни» продовжила роботу, на заході були присутні 133 науково-педагогічні працівники.

Євгенія МОРОЗОВА, завідувачка кафедри девелопменту нерухомості, обліку та маркетингу виступила з доповіддю «Canva: неповторна презентація в один клік». За словами Морозової, Canva дуже простий та зрозумілий у використанні і дає можливість створювати красиві та інформативні презентації з мінімальними зусиллями. Доповідач наголосила на тому, що Canva має безліч готових шаблонів та елементів дизайну, які можна легко використовувати, щоб створити свою унікальну презентацію. Крім того, сервіс має безкоштовну та платну версії, які мають різні можливості та інструменти для створення дизайну.

Учасники заходу прослухали детальний огляд функцій та можливостей Canva, які можуть допомогти викладачам та студентам створити вражаючі та професійні презентації для їхніх доповідей та проєктів. Також Морозова зазначила, що Canva є чудовим інструментом для створення візуалізації інформації, який може допомогти підвищити розуміння та запам’ятовування матеріалу.

Загалом, доповідь Євгенії Морозової надала учасникам корисну інформацію та поради щодо використання цього інструменту для покращення якості навчання.

Завідувач навчально-наукового центру освітньої діяльності Павло НАЖА виступив з доповіддю «Стан використання дистанційних технологій в освітньому процесі» де проаналізував сучасний стан використання дистанційного навчання та запропонував поради для підвищення якості навчання. Зокрема, порадив використовувати досвід викладачів кафедри девелопменту нерухомості, обліку та маркетингу, які на практиці використовують різні онлайн-платформи для активних методів навчання. Це може включати в себе використання відео-уроків, інтерактивних завдань та інших інтерактивних методів. Порадив активніше залучати студентів до проходження онлайн-курсів в рамках неформальної освіти.

Більш детально Павло Нажа зосередив увагу на таких питаннях як – звітність про відвідування занять, діагностика і тестування здобувачів освіти, важливість візуалізації лекційних та практичних занять, оскільки якість подання інформації має велике значення для ефективності процесу навчання тощо. Також зауважив, що застосування дистанційних технологій у навчальному процесі має свої переваги та недоліки, тому необхідно постійно працювати над їх покращенням та адаптацією до потреб здобувачів освіти.

 

Наступної п’ятниці 10 березня 2023 року не пропустіть нагоду долучитися до обговорення інших цікавих тем та взяти участь у нашій школи-семінарі.

 

З відеозаписом семінару можна ознайомитись за посиланням.

?>
вверх