07.12.2023

Школа гарантів ПДАБА впевнено продовжує навчання…

6 грудня 2023 р. відбулося урочисте чергове засідання Школи гарантів ПДАБА, на якому були присутні 49 учасників.

Початок заходу був прикрашений привітанням від Святого Миколая, який завітав до академії щоб привітати всіх викладачів та співробітників зі святом, побажав великих досягнень, світлих ідей та тепла в серці, миру та Перемоги!

Розпочала урочисте засідання Школи гарантів проректор з навчально-виховної роботи Галина ЄВСЄЄВА. В своїй промові вона наголосила про важливість проведення Школи гарантів, щиро подякувала всім гарантам та причетних до акредитації співробітників, які успішно пройшли акредитацію восени.

Продовжив роботу Школи гарантів завідувач Навчально-наукового центру освітньої діяльності Павло НАЖА, який зосередив свій виступ на головних складових студентоцентрованого навчання, деталізувавши можливості реалізації індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів ВО через наповнення індивідуального навчального плану вибірковими дисциплінами, реалізованою різними способами академічною мобільністю, обранням здобувачами часу і форм навчання тощо.

Друга частина його виступу була присвячена аналізу характерних помилок, яких припускаються гаранти і НПП при проходженні акредитації, а також аналізу зауважень і рекомендацій експертів НАЗЯВО і ГЕР, таких як:
– деталізація процедури опитування внутрішніх і зовнішніх стейкхолдерів;
– процедура аналізу, реагування та оприлюднення зауважень стейкхолдерів;
– визнання результатів навчання, здобутих у неформальній та інформальній освіті;
– реалізація програм внутрішньої або зовнішньої академічної мобільності для здобувачів ОП тощо.

Окремий блок виступу Павла НАЖІ був присвячений присвячений організації внутрішнього постакредитаційного моніторингу, зокрема, гарантам було надано слушні поради і приклади щодо укладання плану-графіку заходів усунення недоліків і зауважень, що надали експерти НАЗЯВО, члени ГЕР та НАЗЯВО. У своєму виступі Павло Нажа звернув особливу увагу на зміни в законодавстві, що стосуються процедури акредитації, передбачаючи, що гаранти мають зробити певні адаптації та підготовку до нових вимог, що набудуть чинності в наступному році. Він детально розглянув важливі аспекти цих змін та наголосив на необхідності ретельного вивчення та впровадження відповідних стратегій для забезпечення успішного проходження акредитації.

Завершила роботу чергового засідання Школи гарантів проректор з навчально-виховної роботи Галина ЄВСЄЄВА, зробивши акцент на важливості виконання стандартів МОН в тій частині магістерських освітньо-наукових програм, яка стосується підготовки магістрів до викладацької діяльності у закладах вищої та фахової передвищої освіти. Галина Євсєєва також надала рекомендації всім слухачам Школи гарантів, стосовно своєчасного врахування термінів подання заявок на проходження акредитаційної експертизи.

Загалом, варто відзначити позитивний настрій та активне бажання академічної спільноти розвивати освітнє середовище на основі принципів студентоцентрованості та досягнення високої культури якості освітньої діяльності.

?>
вверх