01.12.2023

ШКОЛА ГАРАНТІВ. Нові плани.

Чергове засідання Школи гарантів ПДАБА відбулося 22 листопада в незвичному форматі – без участі самих гарантів освітніх програм. Натомість були присутні науково-педагогічні працівники академії – експерти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти: професорка кафедри економіки, менеджменту та підприємництва Вікторія БОЖАНОВА, доцент кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою Віктор ДЕМ’ЯНЕНКО, завідувачка кафедри водопостачання, водовідведення та гідравліки Олена НАГОРНА, завідувачка кафедри комп’ютерних наук, інформаційних технологій та прикладної математики Олена ПОНОМАРЬОВА, завідувачка кафедри економіки, менеджменту та підприємництва Анжела ЧЕРЧАТА.

Засідання під головуванням проректорки з навчально-виховної роботи Галини ЄВСЄЄВОЇ було присвячено обговоренню попередніх результатів акредитації освітніх програм в осінньому семестрі та плануванню роботи гарантів освітніх програм в межакредитаційний період.

Завідувач ННЦ ОД Павло НАЖА презентував схему організації освітнього процесу в академії на засадах студентоцентризму, звернувши особливу увагу на такі складові, як гнучка індивідуальна освітня траєкторія здобувача освіти та інституційна політика академічної доброчесності. Окрема частина виступу була присвячена проблемам та задачам опитування академічної спільноти та зовнішніх стейкхолдерів, як інструменту контролю та оперативного реагування.

В обговоренні прийняли участь начальник навчального відділу Ігор ГРАБОВСЬКИЙ, завідувачка лабораторії моніторингу якості освіти та планування навчально-методичної роботи Віолетта ФЕДІНА, начальниця відділу акредитації та ліцензування Галина ЛИСЕНКО, методистка навчально-методичного відділу Людмила ТІВЕРІАДСЬКА.

Експерти НАЗЯВО поділитися досвідом проведення акредитації та кращими практиками щодо організації освітнього процесу в інших закладах вищої освіти України.

Варто відзначити важливість тих настанов, які під час зустрічі були висловлені проректором з навчально-виховної роботи Галиною ЄВСЄЄВОЮ, зокрема щодо обговорення з гарантами нововведень в галузі освітнього законодавства, обміну досвідом щодо поліпшення якості освітнього процесу та надання необхідної підтримки здобувачам у важкий період воєнних випробувань. В процесі обговорення дійшли висновку про необхідність активізувати роботу школи гарантів в міжакредитаційний період.

?>
вверх