12.11.2019

Щорічний радіодиктант національної єдності

Щорічний радіодиктант національної єдності писали українці у різних куточках світу. Не стали винятком і студенти та співробітники Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Сам текст, згідно усталеної традиції, прочитав український лінгвіст Олександр Авраменко. Цьогоріч автор обрав тему – “Від бересту – до “цифри”.

Текст, до речі, був з простих текстів, відповідав вимозі національної єдності, з ним могли впоратися всі охочі. Таких охочих серед студентів та викладачів Академії було вдосталь. Серед тих, хто писав диктант у залі засідань вченої ради Академії: доктори наук, професори та доценти, магістри та студенти, співробітники.

Майже кожен учасник диктанту національної єдності успішно впорався з диктантом та найбільш впевненими у своїх силах, як виявилося, були магістри групи БЦІ-19, які виявили відмінні знання з мови: О. Рум’янцева О. Полякова, А. Костіна, Є. Юнаш, Є. Художій, В. Голубєва та ін.. Магістри переконані, що відмінні знання державної мови – успішне працевлаштування!

?>
вверх