24.10.2019

Семінар менеджер будинку

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ЧЕРЕЗ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМ ПІДГОТОВКИ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ АТЕСТАЦІЇ ЗА ФАХОМ «МЕНЕДЖЕР (УПРАВИТЕЛЬ) ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ (ГРУПИ БУДИНКІВ)».

Під таким гаслом у вересня 2019 року в стінах Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій (ННІІОТ) ДВНЗ ПДАБА пройшов перший семінар на тему «ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОЇ АТЕСТАЦІЇ МЕНЕДЖЕРІВ (УПРАВИТЕЛІВ) ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ (ГРУПИ БУДИНКІВ), ЯК ВИМОГА ЧАСУ!» Законодавча норма щодо обов’язкової професійної атестації “менеджерів (управителів) житлового будинку (групи будинків)” є чинною з 01 січня 2019 року, проте на сьогодні доволі часто зустрічаються різні “нефахові” тлумачення умов, порядку та правил її проведення.

Саме розібратися та надати роз’яснення щодо питань, які викликають найбільші суперечки (наприклад, підготовка фахівців на базі закладів вищої освіти; порядок проведення проф.атестації, повноваження органів сертифікації персоналу та ін.) ставили за мету організатори зазначеного заходу.

Організаторами цього семінару були фахівці відділу підвищення кваліфікації ННІІОТ ДВНЗ ПДАБА, представники Громадської спілки «Експертна Міжгалузева Асоціація України» м. Київ, представники органу сертифікації персоналу Сертифікаційного центру «СТАНДАРТ» м. Київ, представники органу сертифікації Асоціації незалежних експертів «Укрексперт» м. Київ та представник регіонального представництва ГС «ЕМАУ» в м. Дніпро.

Запрошеними на цей семінар були особи, що мають керівний досвід в сфері ЖКГ (з відповідною базовою освітою) та мають досвід управління будинками ОСББ (перевагу мають практики з досвідом управління будинком); керівники підприємств та фізичні особи-підприємці, що займаються суміжною діяльністю з утримання будинків та прибудинкових територій. Також на зустрічі були присутні представники кафедри менеджменту та логістики, управління персоналом.

На семінарі розглянуті такі питання:

–        взаємодія сфери освіти та ринку праці в житловій сфері через навчання за курсом «Організація діяльності з управління житловим комплексом» – доповідаючі представники ВПК ННІІОТ професор Володимир Сафонов та доцент Ігор Вєтвицький;

–        зміни в законодавстві, пов’язані з прийняттям Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо обов’язкової атестації менеджерів (управителів) житлового будинку (групи будинків) – докладач Президент ГС «Експертна Міжгалузева Асоціація України» Ольга Максименко;

–        умови та порядок здійснення професійної атестації менеджерів (управителів) житлового будинку (групи будинків) – докладач керівник органу сертифікації персоналу Сертифікаційного центру «СТАНДАРТ» Віталій Давиденко;

–        дотримання кваліфікаційних вимог як базова умова здійснення професійної атестації. – докладач керівник органу сертифікації Асоціації незалежних експертів «Укрексперт» Олена Лещенко.

Після виступів було обговорення доповідей та підведення підсумків проведеного семінару.

Процес формування інституту професійного управителя вже розпочався!

Впродовж цього у жовтні перша група підвищила кваліфікацію з напряму «Організація діяльності з управління житловим комплексом» (за програмою «Підготовки менеджерів (управителів) багатоквартирного будинку (групи будинків) та/або керівного складу підприємств ЖКГ, що надають послуги з управління та утримання житлового комплексу»), а саме:

  • організаційно-правові та економічні аспекти діяльності з управління та утримання житлового комплексу;
  • техніко-технологічні аспекти безпечної експлуатації та утримання житлового комплексу;
  • сучасні стандарти менеджменту та програмні засоби щодо управління та утримання житлового комплексу.

По закінченню навчання був комплексний іспит та видані свідоцтва про підвищення кваліфікації. Це свідоцтво – є підстава для подальшого отримання Кваліфікаційного сертифікату та підтвердження отриманої компетенції, пов’язаної з фахом  «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Дякуємо за підтримку керівництву академії та інституту в провадженні цього проєкту.

 

 

Провідний фахівець ВПК ННІІОТ,

доцент Вєтвицький І.Л.

?>
вверх