25.02.2023

Рік протистояння: вистояли – переможемо!

ПДАБА ТРИМАЄ ОСВІТЯНСЬКИЙ ФРОНТ, ПІДСИЛЮЄ ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, ДБАЄ ПРО МАЙБУТНЄ

Сказати, що цей рік був складним для України, для колективу нашої академії – це нічого не сказати! Він був трагічним, жертовним, мужнім і героїчним.

У полум’ї  неоголошеної російським агресором війни згуртувалася українська нація, яка вже ніколи і нікому не поступиться власною волею і прагненням жити в європейській демократичній сім’ї.
У цьому безжальному кривавому полум’ї загартувалися Збройні сили України, які дають гідну відсіч другій армії світу.
У цьому полум’ї світ побачив мужнє обличчя України і беззастережно став на бік правди і справедливості.

Сьогодні  маю честь  працювати і бути поруч із мужніми педагогами і  патріотичними завзятими студентами, які об’єдналися навколо спільної мети нації  – ВИСТОЯТИ І ПЕРЕМОГТИ! Я вдячний кожному, хто долає  цей виклик сучасності гідно, проявляючи кращі людські якості – свідомість, працьовитість, щедрість, людяність.
Вже з перших днів війни науковці академії сформували свою життєву програму в проєкті  зміцнення обороноздатності країни і  подальшої післявоєнної відбудови під назвою «ПЕРЕМОЖЕМО! ВІДБУДУЄМО!» Ці пропозиції були надані  на розгляд вищого керівництва країни і значною мірою реалізовані. Цикл із 30  відкритих лекцій за цим стратегічним для колективу напрямком протягом року в онлайн режимі переглянули кілька тисяч фахівців і студентів, яким вже невдовзі відновлювати понівечені міста і селища, фабрики і заводи. Остаточно  програма була сформована в ході науково-практичної конференції «ПЕРЕМОЖЕМО – ВІДБУДУЄМО!».

Біда, яка прийшла на нашу землю¸ вчила нас для декого давно забутим речам, для декого цілком невідомим, заставила згадати історію відносин із «братським» сусідом, відновити у генетичній пам’яті власне коріння. Тривоги, ракетні атаки, вимкнення світла,  охололі домівки, руйнування, пожежі, втрата друзів, рідних зробили нас тільки сильнішими, впевненими у безповоротності власного шляху до демократичного світу, подалі від загарбницької орди.

Щира подяка сьогодні всім, хто тримав і тримає освітянській фронт в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури. Зусиллями колективу і наших партнерів ми маємо чотири обладнані Укриття, Пункт незламності, де можна  убезпечитись під час повітряних тривог.
Ми маємо резервні джерела для безперебійної роботи служб академії, розширили можливості інтернет зв’язку завдяки супутниковому терміналу STARLINK.
Ми маємо можливість ефективно вести освітній процес  в дистанційному і змішаному форматі.
Ми спільними зусиллями забезпечили в наших гуртожитках  теплий прихисток кільком сотням переселенців, змушених з дітьми покинути свої рідні домівки.
Ми змогли здонатити на вкрай необхідні реагенти для поранених в лікарні ім. Мечнікова, на п’ять апаратів-відсмоктувачів власної конструкції, які пришвидшують загоєння ран.
Колектив і студенти не раз і не два відгукувались на заклик допомогти  матеріально, здати кров для порятунку бійців і мирних мешканців, в тому числі, і наших студентів, які вижили під час недавнього влучання російської ракети в будинок на масиві Перемога.

Попри усі складності військового часу в триває навчальний процес, академія працює, живе турботами суспільства, робить усе можливе для наближення Перемоги і відбудови України на нових, сучасних принципах.

Сьогодні подумки вдивляючись в цей рік, в події на фронті, в нашому місті, в нашій академії розумієш:
МИ НАЦІЯ НЕСКОРЕНИХ!
СЛАВА НАЦІЇ!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!
СМЕРТЬ ВОРОГАМ!
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Микола САВИЦЬКИЙ, ректор ПДАБА

Пропонуємо переглянути фотоальбом “Рік протистояння: вистояли – переможемо!“, який дає уявлення про справді велику роботу колективу, що наближає нашу перемогу!

?>
вверх