06.06.2018

Результати ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади

 з дисципліни «Фінанси» у

ДВНЗ «Придніпровська  державна академія будівництва та архітектури».

 

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1572 від 06.12.2017р. «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017/2018 навчальному році», відповідно до Положення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 1410 від 13.12.2012 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади» ДВНЗ «Придніпровська державна академію будівництва та архітектури» було призначено базовим навчальним закладом з проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади одразу з двох навчальних дисциплін – «Фінанси» та «Економіка підприємства».

Олімпіада – це змагання студентів у творчому застосуванні здобутих знань, умінь і навичок, а також у професійній підготовці майбутніх спеціалістів. Зазвичай Олімпіади проводяться з навчальних дисциплін, напрямів та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців з вищою освітою в Україні. Організатором та координатором Олімпіади є Інститут модернізації змісту освіти, на який покладається організаційно-методичне забезпечення проведення Олімпіади.

Задля забезпечення проведення другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Фінанси» (23-25 травня 2018 р.) колективом економічного факультету ПДАБА було проведено велику організаційну та методичну роботу. Оргкомітетом Олімпіади було розроблено та затверджено «Порядок проведення ІІ етапу Олімпіади» та забезпечено організацію ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади відповідно до Положення «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади», розроблено методичні матеріали для учасників Олімпіади. Було також підготовлено необхідну документацію для проведення Олімпіади (програму проведення олімпіади, листи-запрошення, бланки протоколів тощо), надіслані до всіх вищих навчальних закладів листи-запрошення з умовами та строком проведення змагань, призначено терміни надання анкет студентами-учасниками.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Фінанси» проводився серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування 23-25 травня 2018 р., як творче змагання з дисциплін циклів соціально-економічної підготовки студентів, які вивчають відповідну дисципліну в поточному або закінчили її вивчати в минулому році.

Для участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Фінанси» зареєструвалися 71 учасники з більш ніж 20 міст усіх регіонів України: Києва, Львова, Рівно, Тернополя, Харкова, Кременчука, Кривого Рогу, Полтави, Сум, Одеси, Чернігова, Луганська, Кам’янського, Дніпра, Краматорська, Покровська, Хмельницька, Вінниці, Маріуполя, Чернівців та інших.

На Олімпіаді були представлені 43 ВНЗ України. В основному, від кожного ВНЗ заявлено два учасники, деякі навчальні заклади заявили по одному учаснику, що допускається Положенням Міністерства освіти і науки України про проведення Олімпіади.

До складу журі Олімпіади з дисципліни «Фінанси» увійшли провідні науково-педагогічні працівники ПДАБА, фахівці інших вищих навчальних закладів України, серед них: Большаков В.І., д.т.н., проф., ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Верхоглядова Н. І., д.е.н., проф., проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, заступник голови журі; Іванов С. В., д.е.н., проф., зав. кафедри «Фінанси та маркетинг» ПДАБА, заступник голови журі; Косова Т. Д., д.е.н., проф. кафедри «Фінансів, банківської справи та страхування» Класичного приватного універсітету, член журі; Шірінян Л.В., д.е.н., доц., зав. кафедрою «Фінанси» Національного університету харчових технологій м. Київ, член журі; Мамонтова М.А., д.е.н., проф., зав. кафедри «Фінанси, обліку і аудиту» національного університету «Острозька академія», член журі; Юдіна С. В., д.е.н., проф. кафедри «Фінанси та облік» Дніпродзержинського технічного університету, член журі; Кобушко І. М., д.е.н., проф., заст. завідувача кафедри «Фінанси і кредит» Сумського державного університету, член журі; Кізима Т. О., д.е.н., проф., професор кафедри «Фінанси» Тернопільського національного економічного університету ім. С. І. Юрія, член журі; Катан Л. І., д.е.н., проф., завідувач кафедри «Фінанси та банківська справа» Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету; Захарченко Н.В., к.е.н., доц. кафедри «Фінанси та маркетинг» ПДАБА, секретар журі.

На відкритті олімпіади учасників вітали Олексій Квилинський, доктор економічних наук, академік АЕН України, ректор, професор, завідуючий каф. управління та інженерії Вищої школи комунікації та управління у м. Познань, президент Інституту розвитку міжнародного співробітництва, віце президент науково-консалтингової фірми «Консиліум» м. Варшава, експерт Парламентської групи з питань Східної Польщі та заступник голови Соборної у м. Дніпрі ради Гаркуша Володимир Анатолійович. До учасників зі словами підтримки звернувся також завідувач кафедрою «Фінанси і маркетингу» д.е.н., проф., член-кореспондент Національної академії наук України, Іванов Сергій Володимирович, який підкреслив надзвичайну важливість проведення подібних заходів для професійного розвитку студентської молоді.

Журі Олімпіади ретельно перевірило роботи учасників і дійшло висновків, що більшість учасників (93 %) виконали завдання на достатньому рівні і показали наявність знань з дисципліни «Фінанси». З них 42 % учасників показали високі результати знань з дисципліни «Фінанси» та заслуговують нагородження грамотами.

Переможцями Олімпіади стали 14 студентів, що посіли перше, другі та треті місця та отримали дипломи першого, другого та третього ступенів. Найкращі результати (перше місце) показала Серова Аделіна (Національний аерокосмічний університет ім. М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут»), Друге місце посіли п’ять учасників, а саме: Нурiєва Дiана (ДВНЗ Придніпровська державна академія будівництва та архітектури), Пастушок Світлана (ДВНЗ Київський Національний економічний університет ім. В.Гетьмана), Галаганов Василь (м. Кам’янське, Дніпровський Державний технічний університет), Бухарев Сергій (м. Київ, Національний університет харчових технологій), Миргородська Вікторія (Сумський державний університет). Треті місця посіли: Мась Роман (Донецький національний технічний університет), Швець Яна (Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна), Нечипорук Яна (Рівненська обл., м. Острог Національний університет «Острозька академія»), Приндюк Євгеній (Київський національний університет м. Т.  Шевченка), Рублик Володимир (Київський національний університет ім. Т. Шевченка), Лакіза Олена (ДВНЗ Придніпровська державна академія будівництва та архітектури), Романишин Христина (Тернопільський національний економічний університет), Мішенський Володимир (Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет).

Окрім дипломів та грамот переможці олімпіади отримали також цінні подарунки від Соборної у м. Дніпрі ради, яка цього року виступила партнером та надавала всебічну підтримку у проведенні олімпіади. Голова Соборної у м. Дніпрі ради Тімарев Артем Сергійович особисто вручив студентам-переможцям пауер-банки, а учасники олімпіади Соборного району м. Дніпро, які показали високі результати, отримали грамоти Соборної ради.

Партнером та спонсором олімпіади стали освітній центр «Консалтингова компанія Елькон» і «Українська асоціація сертифікованих бухгалтерів і аудиторів». Переможниця олімпіади Серова Аделіна отримала Диплом першого ступеню, дистанційний курс «Фінансовий облік» від консалтингової компанії «Елькон» та грамоту від Української асоціації сертифікованих бухгалтерів і аудиторів. Також книгами програми СІПА було нагороджено студентів ДВНЗ ПДАБА Нурієвау Діану Ровшанівну та Лакізу Олену Романівну, які зайняли 2 та 3 місця.

Як бачимо, наші студенти, у яких регіонах, містах та вишах вони не навчаються, не зважаючи на деякі кризові явища, що відбуваються в країні і у вищій освіті, можуть вчитися, опановувати нові знання, досягати високих успіхів. Мету, яку поставило Міністерство освіти і науки України перед Придніпровською академією будівництва та архітектури при проведенні Олімпіади було досягнуто. Олімпіада виявила обдаровану студентську молодь, сприяла розвитку та реалізації здібностей студентів, стала стимулом творчої праці студентів та викладачів. Тому можна побажати усім учасникам подальших успіхів в навчанні, нових досягнень та перемог!

 

?>
вверх