12.07.2023

Реорганізація – не ліквідація

11липня Кабмін України прийняв розпорядження про реорганізацію деяких закладів вищої освіти, зокрема, і Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Передбачається, що, далі цитуємо:  Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про реорганізацію Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» та Придніпровської державної академії будівництва та архітектури» через приєднання їх до Українського державного університету науки і технологій. На сьогодні до університету увійшли НМетАУ та ДІІТ. Згідно документу, реорганізація вищезгаданих закладів дозволить створити потужний університет Дніпропетровщини, що має задовольнити потреби цього регіону у необхідних фахівцях та поліпшення конкурентних можливостей здобуття якісної вищої освіти.

ОФІЦІЙНО ВІД РЕКТОРАТУ.

Щодо розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.07 2023 р. про реорганізацію ПДАБА. Останні роки наша академія потужно розвивалась, як науково-освітній центр. Науковці закладу брали участь у розробці технологій створення Місячної бази, успішно діє один із трьох у країні енерго-інноваційний ХАБ, академія визнаний лідер в Україні і Європі розробник технологій 3D-друку в будівництві, реалізуються численні проєкти спільно із провідними європейськими країнами. Запроваджено нові освітні програми з енергоменеджменту, девелопменту  нерухомості, краєзнавчо-екскурсійної роботи, образотворче мистецтво, декоративне мистецтво і реставрація та інш. За всіма українськими рейтингами наша академія посідає чільні місця у середині першої сотні кращих закладів освіти України.

Ми закликаємо колектив, студентів, вступників спокійно поставитись до розпорядження Кабміну України. Реорганізація не означає ліквідація. Заклад вищої освіти продовжує працювати, набирати і навчати студентів, видавати дипломи… Навпаки, нам збільшено кількість бюджетних місць, почато набір учнів у Науково-технічний ліцей цифрових технологій та дизайну.

Нові виклики породжують і нові можливості, тому з оптимізмом дивимось у майбутнє!

Офіційна інформація Міністерства освіти та науки України:
https://mon.gov.ua/ua/news/uryad-uhvaliv-rozporyadzhennya-pro-reorganizaciyu-derzhavnogo-vishogo-navchalnogo-zakladu-ukrayinskij-derzhavnij-himiko-tehnologichnij-universitet-i-pridniprovskoyi-derzhavnoyi-akademiyi-budivnictva-ta-arhitekturi

?>
вверх