27.04.2020

РЕЙТИНГ УНІВЕРСИТЕТІВ ЗА ПОКАЗНИКАМИ SCOPUS 2020 РОКУ

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських закладів вищої освіти. Станом на квітень 2020 року до бази даних Scopus включено 177 закладів вищої освіти України, що на 11 навчальних закладів більше ніж у квітні 2019 року.

Результати рейтингу ЗВО базуються на показниках цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. У рейтинговій таблиці ЗВО України ранжовані за індексом Гірша.
Згідно з даними рейтингу 2020 року, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 93, Харківський національний університет ім. Каразіна — 73 та Львівський національний університет імені Івана Франка — 64. За ними з незначним відривом слідують Одеський національний університет ім.Мечникова – 62, та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 61, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – 60.

Також до першої десятки лідерів увійшли Донецький національний медичний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Сумський державний університет та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

 

Детальніше: https://osvita.ua/vnz/rating/72780/

?>
вверх