08.05.2023

Радянська окупація України

Цикл відкритих науково-популярних лекцій «Незламність української нації: історія та сьогодення» у 2022-2023 н. р. у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури закрила старша викладачка кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності Світлана Волкова з лекцією «Радянська окупація України».

Сьогодні День пам’яті та примирення, встановлений Резолюцією Генеральної асамблеї ООН (№A/RES/59/26 від 22 листопада 2004 р.) і  присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Відповідно до Указу Президента України № 169/2015  від 24 березня 2015 р. метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму». Варто нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей двох тиранів – двох тоталітарних режимів: нацистського у Німеччині й комуністичного в СРСР.

Символом пам’яті про Другу світову війну  є мак – визнаний у світі символ пам’яті за загиблими у битвах з часів Першої світової війни.

Сьогодні  вдруге Україна відзначає  День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії, яка вчиняє жахливі воєнні злочини на території України.

З 2014 року наша держава продовжує боротися за своє право на вільний вибір майбутнього та захищає свою територіальну цілісність.

Перемогли нацистів, переможемо й рашистів.
Слава Україні!
Героям слава!

Повністю переглянути лекцію на цю актуальну тему можна на нашому youtube -каналі за посиланням https://youtu.be/TxUIRKaDzto
Підписуйтесь на наш канал, аби вчасно отримувати важливу інформацію.

?>
вверх