12.11.2023

Радіодиктант національної єдності у ПДАБА: єднаємося через мову!

З нагоди Дня української писемності та мови, 9 листопада, у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури під патронатом проректора з навчально-виховної роботи Галини Євсєєвої та у супроводі завідувача кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності Олени Баранник відбулася традиційна подія – написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Цього року до заходу знову долучилися не лише студенти всіх факультетів академії, а й викладачі та співробітники академії. Разом вони зібралися, щоб перевірити свою грамотність, продемонструвати єднання з українською мовою та культурою, а також підтримати нашу мову у важкий час війни.

Текст диктанту, написаний відомою українською поетесою, перекладачкою, авторкою прозових творів, лауреаткою Шевченківської премії Катериною Калитко, зачитав в ефірі радіо актор театру та кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський. Уважно слухаючи та зосереджуючись, учасники диктанту намагалися якомога точніше зафіксувати на папері почуте.

Після завершення диктанту усі учасники заходу жваво обговорили цікаві слова та конструкції диктанту, на запитання щодо проблемних моментів тексту диктанту відповіла завідувач кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності Олена Баранник. Усі охочі надіслали свої версії диктанту на перевірку до Києва і з нетерпінням очікують результатів.

Участь у Радіодиктанті національної єдності стала чудовою можливістю для студентів та співробітників ПДАБА поглибити знання української мови, відчути єднання зі своїм народом та рідною мовою, а також зробити свій внесок у збереження та розвиток нашої мовної спадщини.

?>
вверх