10.11.2022

Радіодиктант національної єдності-2022

Мільйони українців по всьому світу писали сьогодні Радіодиктант національної єдності. Цей символічний акт єднання відбувається традиційно саме в День української писемності та мови.
Цього року через ракетні та артилерійські обстріли з боку російських агресорів українці по всій країні змушені були писати диктант в онлайн режимі, подекуди – в укриттях.
До загальноукраїнської події долучилися й понад сто викладачів та студентів ПДАБА. «Чимало хвилювань було у студентів, які писали Диктант національної єдності вперше, – розповіла завідувач кафедрою українознавства, документознавства та інформаційної діяльності Олена Баранник. – Втім, це не завадило їм добре впоратися із завданням, як показала перевірка перших робіт».
Авторка тексту диктанта – Ірина ЦІЛИК, українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу.
Радіодиктант читала у прямому ефірі народна артистка, Герой України Ада РОГОВЦЕВА.
Як підкрелювали особливості нинішнього Радіодиктанту його організатори, «писання Радіодиктанту матиме особливий присмак: з одного боку в цьому є певна гіркота, а з іншого боку є відчуття світла в кінці тунелю».
КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ. Наші викладачі очікують роботи студентів, викладачів  та просто всіх охочих на перевірку (фото або скан диктанту слід у такому разі надіслати на адресу кафедри УДІД ukr@pdaba.edu.ua).
Можна зробити й самоперевірку.
Для надсилання диктанту на зовнішню перевірку є рівно доба – до 11:00 10 листопада. Надіслати паперовий варіант листа потрібно за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.  Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада.
Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада можна також на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт.
На головному зображенні використана ілюстрація від Суспільне Мовлення
?>
вверх