27.10.2021

Статтю студентки ПДАБА опублікували в онлайн-журналі про візуальну культуру Bird in Flight

Чи можуть бути українські народні техніки будівництва бути актуальними сьогодні — це питання поставила собі студентка четвертого курсу архітектурного факультету Олександра Табанець. Щоб дізнатися відповідь, вона поспілкувалась із провідними українськими архітектурними студіями, які використовують вернакулярні техніки в своїй практиці. Їй вдалось дізнатися про досвід Сергія Махно, Сергія Ільченка, Вікторії Якуші, Олега України, братів Селюків та інших архітекторів.

У своїй статті Олександра розповіла, як архітектори працюють із глиною, соломою та деревом, як зробити сучасну хату-мазанку, чим в будівництві корисна солома й чому все частіше дизайнери використовують дранку. Подробиці читайте за посиланням: https://birdinflight.com/ru/architectura/20211013-modern-hata-mazanka.html

 

Викладачка кафедри Основ Архітектури Катерина Козлова допомагала Олександрі редагувати й структурувати статтю. Варто відмітити, що статтю українською та російською мовами вже прочитали більш ніж 26 тисяч людей.

Інші студенти кафедри також готують свої статті до публікації. На черзі теми про ставлення містян до безхатьків, переробку пластику, нетипові житлові будинки та сучасну архітектуру Харкова.

?>
вверх