13.08.2022

ПРИВІТАННЯ РЕКТОРА АКАДЕМІЇ З ДНЕМ БУДІВЕЛЬНИКА

ВІРИМО: ПЕРЕМОЖЕМО – ВІДБУДУЄМО!

Дорогі мої колеги, будівельники! Дорогі мої колеги, професори і викладачі будівельної справи! Дорогі випускники академії, студенти!

З особливою гостротою сприймаєш професію будівничого, коли війна руйнує створене зусиллями багатьох поколінь будівельників. Знаю і відчуваю, з якою жагою тисячі кращих професіоналів, кращої із професій на світі, очікують настання миру у нашій Україні, аби з потужною енергією взятися до справи відновлення зруйнованого, розбудови майбутньої квітучої країни.

Певен, саме такі почуття відчуваєте цього Дня будівельника і ви.

Сьогодні у високих кабінетах знаходяться всебічно опрацьовані пропозиції нашої академічної спільноти щодо відновлення країни. В них – величезний інтелектуальний зміст, вивірений в ході науково-практичного циклу публічних лекцій та науково-практичного Форуму «Переможемо -Відбудуємо!» Ми, будівельники, освітяни будівельної справи свідомі своєї соціальної відповідальності.

Наша академія вже трохи не сто років готує фахівців вищої кваліфікації для галузі. Напевне, не знайти жодної більш-менш значущої будови, на якій не працювали б наші випускники. На будовах Придніпров’я, це точно, кожен четвертий – з дипломом ДБІ-ДІБІ-ПДАБА. 65 тисяч випускників – це величезна армія зодчих, які вже збудували, міста, фабрики, заводи, мости і дороги, парки і курорти.

Сьогодні хочу щиро подякувати усім, хто одного разу обравши своє професійне майбутнє не зраджує йому, хоч як би важко не було, хто пам’ятає рідну Alma mater і гідно представляє її на найважливіших будовах, хто не полишає зв’язків з академією і добивається синергії завдяки поєднанню науки і практики, хто практичними порадами допомагає готувати дійсно цінних працівників в міру своїх життєвих принципів. Я маю на увазі керівників провідних підприємств будівництва та промбудматеріалів, членів Наглядової ради академії, дійсних членів Академії будівництва України, учасників Асоціації випускників і друзів ПДАБА, численних партнерів по науково-технічним напрямкам.

Зичу усім мирної праці, здоров’я і бажання та можливості будувати! Бо в цьому сенс нашого життя! Бажаю ніколи не шкодувати, що одного дня пов’язали долю із професією будівельника! Нехай доля посміхається вам на цьому нелегкому шляху! Завжди! Бажаю багато реалізованих мрій! І щоб вони були пов’язані зі створенням знакових об’єктів, які прикрашатимуть Землю, що, згідно вірувань, створив Господь!

Микола САВИЦЬКИЙ, ректор ПДАБА, професор, доктор технічних наук, дійсний член Української Академії наук, Академії будівництва України

?>
вверх