25.10.2022

Prometheus: IHWAR101 Інформаційна гігієна під час війни

Prometheus — український громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів пропонує безкоштовний курс  «Інформаційна гігієна під час війни».

ПРО КУРС

Українці думають, що досконало знають методи російської пропаганди. Але «розп’яті хлопчики» залишились у минулому. Нині використовується витонченіша інформаційна зброя. Відшукати болісну тему, сформувати у суспільстві протилежні позиції, знайти людей, які їх поділяють, та підбурювати їх один проти одного.

Для цього у країни-терориста є безліч інструментів: соціальні мережі, іноземні медіа, «хороші рускі», блогери-інсайдери, ІПСО та багато інших. Такі терміни, як «інформаційна війна», «спеціальні психологічні операції», «пропаганда» чули всі. Але далеко не всі розуміють, як самих українців використовують для цих процесів та як наша поведінка ненавмисно стає допоміжним інструментом для ворога.

Як розібратися та не потонути в цьому болоті російської пропаганди? Про це ви дізнаєтесь у межах курсу «Інформаційна гігієна під час війни» на сучасних та актуальних для України прикладах.

Курс буде корисним тим, хто хоче самостійно розібратися у методах російської пропаганди та зрозуміти, як не наступити на інформаційні міни ворога, а також для тих, хто хоче зрозуміло та просто пояснити рідним шкідливість певної інформації.

Цей курс стане у пригоді як зараз, коли ми в активній фазі війни, так і по її завершенню. З нашою перемогою інформаційна війна з росією не закінчиться.

ОБСЯГ КУРСУ

15 годин (загальна тривалість відеолекцій – 2 години). 0,5 кредиту ЄКТС.

Форма підтвердження – сертифікат про успішне завершення навчання зі вказаною кількістю годин.

 

Детальна інформація – https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+IHWAR101+2022_T2/about

?>
вверх