21.01.2019

Професійні знання, як потужна допомога в підвищенні ділової компетенції

У грудні відбувся черговий випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації у навчально-науковому Інституті екології та безпеки життєдіяльності в будівництві при ДВНЗ ПДАБА за напрямом «Основи підприємницької діяльності».

Слухачами курсів були безробітні громадяни, які направлені центрами зайнятості населення Дніпропетровської області і міст Дніпра та Кам’янське.

За період навчання, протягом 2-х місяців, слухачі навчалися за робочою навчальною програмою, яка пройшла тендерний відбір 2017-2018рр. та була узгоджена з усіма центрами зайнятості населення. Здобуті знання по таким дисциплінам: охорона праці; психологія та українська ділова мова; законодавче забезпечення і оподаткування підприємницької діяльності; основи комп’ютерної грамотності; сучасні методи фінансових розрахунків; основи бухгалтерського обліку; основи маркетингової та рекламної діяльності; оцінка конкурентоспроможності товару та ризики у підприємницькій діяльності; основні розділи Бізнес Плану і особливості їх розробки.

Слухачі відвідали музей академії та ознайомились з історією академії.

Наприкінці навчального процесу кожен слухач курсів виконав випускну контрольну роботу за окремою темою, склавши свій Бізнес План на подальшій розвиток свого маленького бізнесу.

На екзамені при захисті робіт комісія та представник із центру зайнятості населення відзначили такі випускні роботи: «Бізнес-курси для дітей», «Дизайнер-студія інтер’єрів», «Будівництво ангарів на безкаркасній основі», «Яблуневий сад», «Домашня пекарня безглютеневої випічки» та інші.

Після екзамену проходило вручення свідоцтв державного зразку.

На високому рівні був організований навчальний процес, яким керував відповідальний за навчально-виробничу діяльність ННІЕтаБЖДБ І. Л. Вєтвицький та відповідала куратор групи С. М. Подедворна.

Окрема подяка професорсько-педагогічному персоналу: професору В. Р. Млодецькому, доценту Н. М. Шапі, доценту А. О. Черчатій (кафедра «Менеджменту, управління проектами і логістики»); доценту І. С. Грабовському, доценту Г. В. Ползіковій, доценту Н. В. Захарченко, викладачам Н. А. Протопоповій та М. Л. Маргарян (кафедра «Фінанси та кредит»); професору В. В. Сафонову, професору Г. П. Евсєєвій, доценту І. М. Ільєву (суміжні кафедри).

 

Сподіваємося, що отриманні знання та надбаний досвід за термін складання Бізнес Планів допоможуть випускникам курсів вдало започаткувати свою підприємницьку діяльність.

 

Директор ННІЕтаБЖДБ В. М. Дерев’янко

?>
вверх