07.10.2023

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ:ВАСИЛЬ БІДНОВ. СПОГАДИ

5 жовтня 2023 р. студенти груп КЕР-23 і УМЛ-23 та куратор групи – ст. викл. каф. УДІД Світлана ВОЛКОВА, відвідали презентацію книги письменника-краєзнавця Миколи Чабана «Василь Біднов. Спогади». Вперше в незалежній Україні видано книгу Василя Біднова – січеславського просвітянина, архівіста, дослідника козацької минувшини і української церкви. Дана постать в історії нашого краю та України є знаковою та такою, що зацікавила  студентів, які здобувають освіту за спеціальністю – 032 Історія та археологія, ОП «Краєзнавчо-екскурсійна робота» та спеціальностю 035 Філологія за ОП «Українська мова та література й іноземна мова» у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури.

До книги упорядник Микола Чабан включив спогади про письменника Андріана Кащенка, перекладача, видавця і письменника Олександра Кониського, фізика і астронома Олександра Аленича, історика Дмитра Яворницького, а також розповідь про працю Біднова у заснованому ним університеті в Кам’янці-Подільському. Книжка видана за сприяння Січеславської Просвіти та є вдалою спробою зібрати воєдино мемуарні нариси одного з діячів Січеславської «Просвіти» – Василя Біднова.

Захід відбувся у бібліотеці української діаспори імені Джона Маккейна при Дніпровській міській публічній бібліотеці, де студенти мали змогу зареєструватися й як читачі.

Відвідування різноманітних освітніх, культурних та історичних заходів дають можливість здобувачам вищої освіти за ОП «Краєзнавчо-екскурсійна робота» та ОП «Українська мова та література й іноземна мова» отримати первинні професійні уявлення стосовно спеціальності та фокусу ОП, що реалізується в архітектурно-будівельному ЗВО.

?>
вверх