25.04.2023

Представники Придніпровської державної академії будівництва та архітектури взяли участь у стартовій зустрічі проєкту «UKRENERGY»

18-22 квітня 2023 року представники Придніпровської державної академії будівництва та архітектури взяли участь у низці зустрічей, присвячених старту міжнародного проєкту UKRENERGY (Erasmus+ CBHE – UKRENERGY – 101082898 – 2022).

Проєкт співфінансується Європейським Союзом за програмою ERASMUS+ Розвиток потенціалу у сфері вищої освіти та має метою впровадження інноваційних магістерських програм щодо енергоефективності та зменшення вуглецевого сліду в будівельному фонді України.

Інша, не менш важлива мета – налагодження постійної академічної та дослідницької співпраці між українськими та європейськими університетами, а також посилення зв’язків між університетами та підприємствами, що сприятиме процесу післявоєнної відбудови України, а також стане важливим кроком у процесі її інтеграції до Європейського Союзу.

Стартова зустріч представників усіх університетів-партнерів консорціуму UKRENERGY із України та Європейського Союзу відбувалась з 18 до 22 квітня 2023 року в Університеті Генуї, чия команда є координаторами проєкту. Від Придніпровської державної академії будівництва та архітектури було делеговано три представники: завідувачка Навчально-наукового центру міжнародної освіти та міжнародного співробітництва Юлія Дегтярьова,  керівник Енерго-Інноваційного Хабу ПДАБА Євгеній Юрченко (Будівельний факультет) і директорка Придніпровського науково-освітнього інституту інноваційних технологій в будівництві Олена Коваль (Будівельний факультет). У зустрічі також взяли участь представники Державного агенства енергоефективності та енергозбереження України та координаторка проєктів Національного Erasmus+ офісу в Україні Шитікова Світлана.

Учасники зосередились на розробленні та затвердженні робочих планів проєкту, а також обговорили ідеї та напрями подальшого співробітництва.

?>
вверх