30.08.2019

Представники організації GIZ відвідали Придніпровську державну академію будівництва та архітектури.

Поважна німецька делегація організації GIZ відвідала Придніпровську державну академію будівництва та архітектури. В ході ділової зустрічі із ректоратом та деканами факультетів відбулася презентація та  обмін думками щодо співпраці у пріоритетних для компанії сферах:  ефективне державне врядування, енергоефективність та сталий економічний розвиток.

Оскільки академія  цілеспрямовано рухається до мети –  створення «зеленого університету», саме тема енергоефективних технологій у будівництві, підготовки фахівців цього напрямку і викликали жвавий обмін думками. Особливо – під час знайомства із сучасними лабораторіями академії.

На завершення зустрічі представник організації GIZ і ректор академії поділилися думками щодо подальшої практичної співпраці.

Іма Хренова-Шимкіна заступниця директора проекту «Енергоефективна реформа в Україні, що впроваджується GIZ»

«Цілі, які ставить перед собою академія, дуже співпадають з планами GIZ в Україні. Ви знаєте, що ми пропонуємо для впровадження реформи енергоефективності. Одним з найважливіших етапів ми бачимо підвищення кваліфікації всіх співробітників, які в цій сфері працюють… Якщо ми зробимо найкращі плани, але ж не буде фахівців, які зможуть їх впроваджувати на об’єктах, ми будемо мати не дуже ефективні будинки в перспективі.

У нас проходить етап відбору університетів, з якими ми будемо співпрацювати. Співпраця буде в двох етапах. Перше – ми будемо надавати всі матеріали, які розроблять наші іноземні експерти, будемо організовувати конференції. А другий етап – це створення хабу енергоефективності…. Дуже нам подобається те, що ми тут (в академії – прим. ред.) бачимо. І остаточне рішення буде прийнято в вересні».

Візит організації GIZ до Придніпровської державної академії будівництва та архітектури

Поважна німецька делегація компанії GIZ Ukraine відвідала Придніпровську державну академію будівництва та архітектури. В ході ділової зустрічі із ректоратом та деканами факультетів відбулася презентація та обмін думками щодо співпраці у пріоритетних для компанії сферах: ефективне державне врядування, енергоефективність та сталий економічний розвиток. Оскільки академія цілеспрямовано рухається до мети – створення «зеленого університету», саме тема енергоефективних технологій у будівництві, підготовки фахівців цього напрямку і викликали жвавий обмін думками. Особливо – під час знайомства із сучасними лабораторіями академії. На завершення зустрічі представник компанії GIZ Ima Khrenova-Shymkina і ректор академії Mykola Savytskyi поділилися думками щодо подальшої практичної співпраці.Civil Peace Service Ukraine – GIZ ZFD#PDABA #ПДАБА #GIZ #енергоефективність #енергоменеджмент

Опубліковано ДВНЗ "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури" Четвер, 29 серпня 2019 р.

Микола Савицький ˗ ректор ДВНЗ Придніпровська державна академія будівництва та архітектури

«Ця концепція енергоефективності, вона наразі на першому місці. Тому що, ми знаємо, які сьогодні дорогі енергоресурси, і ми сьогодні потерпаємо, як і організації, так і приватні, фізичні особи. Ці гості, які сьогодні до нас прибули, мета їх визначитися із трійкою провідних університетів України, де буде створено хаби з енергоефективності. Ми сьогодні демонстрували наші розробки, і ми звичайно сподіваємось, що одним з таких університетів буде наша академія».

GIZ діє в Україні за дорученням п`яти німецьких міністерств, Європейського Союзу, урядів Великої Британії та Швейцарії. Спільне бачення проблем і шляхів їх подолання лише підтверджують великі перспективи для співпраці.

?>
вверх