19.03.2022

Працюємо! Перемагаємо! Плануємо!

18 березня під головуванням ректора Миколи САВИЦЬКОГО відбулася чергова нарада керівного складу академії, на якій розглядалися нагальні питання роботи колективу в умовах воєнного стану.

Ректор звернувся до академічної спільноти: «Випробування, які сьогодні проходить наша держава, виклики, які проживає кожен із нас, мають надпотужні виміри і визначають цивілізаційний вибір усього людства. Україна протистоїть навалі жорстокого дикунства, яке викидає із себе сліпу лють спотвореного брехнею і зомбопропагандою рашизму. У єдине ціле об’єдналися зараз всі сили нації. Наша армія мужньо і впевнено тримає кордони рідної землі, а українці та українки тримають кордони життя скрізь, де вони живуть, працюють і навчаються.
ПДАБА відновила навчальний процес, бо формування інтелектуальної потуги майбутніх будівничих України – це забезпечення нашого якнайшвидшого відродження і розвою. Студенти знову в активній роботі. Складно? Так, але долання труднощів пробуджує  незнані раніше сили і наснагу. Тривожно? Так, але ніч найтемніша перед світанком, а день перемагає ніч, як весна завжди перемагає зиму».

Також ректор доповів , що на запит Директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України підготував і направив пропозиції академії до плану заходів щодо відбудови  міст і населених пунктів України. Однак оскільки пропозиції готувались терміново, то можливо не весь наш потенціал був врахований.
Тому завідувачі кафедр, начальник НДЧ отримали завдання: на понеділок (21 березня) підготувати та надати пропозиції до програми відновлення інфраструктури України.

НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС.
Підведені підсумки першого (після вимушених канікул ) навчального тижня:
– заняття відновилися дистанційно за розкладом;
– понад 50% здобувачів повернулися до навчального процесу (від 44% до 68% на різних факультетах);
УХВАЛИЛИ :
– до особливого розпорядження заняття проводити за розкладом першої половини весняного семестру;
– деканатам та кураторам академічних груп продовжити активну роботу з налагоджування зв’язків зі студентами, які не повернулися до навчання;
– застосовувати індивідуальний підхід до потреб і можливостей здобувачів освіти;
– завідувачам кафедр посилити контроль за проведенням занять, терміново здійснювати заміни викладачів, які з різних причин не можуть забезпечити навчальний процес;
– відтермінувати на три тижні проведення відкритих лекцій  або до 21 березня погодити зміну графіка їх проведення з завідувачкою лабораторії моніторингу якості освіти та планування навчально-методичної роботи Віолеттою ФЕДІНОЮ.
– факультетам/кафедрам на своїх офіційних сторінках сайту академії та в соціальних мережах поширити інформацію щодо надання можливості студентам харківських та інших ЗВО приєднатися за потреби до наших поточних лекцій.

АТЕСТАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ.
Розглянуто та обговорено питання щодо захисту бакалаврських і магістерських кваліфікаційних робіт – доповідали декани та завідувачі випускових кафедр.
УХВАЛИЛИ.
Кваліфікаційні роботи магістрів підлягають обов’язковому захисту  в установлені терміни (травень).
Деканам на нараду у вівторок (22 березня) підготувати інформацію  – поіменні списки здобувачів із зазначенням відсотку виконання магістерських робіт.
Розпочати підготовку до організації атестації бакалаврів у вигляді атестаційного екзамену.
Остаточне рішення прийняти на засіданні Вченої ради 29 березня.
Деканам факультетів надати секретарю Вченої ради академії рішення-витяги з протоколів засідання вчених рад факультетів  .
Деканам факультетів проінформувати здобувачів освіти випускних курсів про прийняті рішення.

ВИХОВНА ТА ПАТРІОТИЧНА РОБОТА.
Наголошено на безумовному виконанні Указу Президента України про загальнонаціональну хвилину мовчання.
Ведеться підготовка до проведення на кураторських годинах загальноакадемічних та факультетських заходів.
Пропозиції щодо проведення загальноосвітніх та науково-популярних лекцій надсилати проректору з навчально-виховної роботи Галині ЄВСЄЄВІЙ.
Готуємо проведення акцій (флешмобів) «Що я роблю задля Перемоги», «Що я буду робити після Перемоги»
Приймаємо участь у національному флешмобі з ініціативи МОН #освітяни_допомагають.

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ
Табелі врахування робочого часу вчасно заповнені та передані до розрахункового відділу бухгалтерії, що дозволило виконати нарахування заробітної  платні.
Необхідно налагодити щоденну звітність співробітників  (моніторинг роботи співробітників керівником структурного підрозділу).

Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології бетонної інженерії», яка запланована на червень, не відміняється. Подовжити  до особливого розпорядження терміни надання матеріалів для публікації.

Деканам, керівникам структурних підрозділів надати проректору Галині ЄВЄЄВІЙ (на корпоративну пошту) службові записки на закупівлю необхідних матеріалів першочергової потреби для проведення навчального процесу.

 

Як повідомлялося раніше з ініціативи ректора  Миколи САВИЦЬКОГО  ректорат академії прийняв рішення  про перерахунок триденного заробітку співробітників академії на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.
Однак з’ясувалося, що наразі зараз немає урегульованого механізму, як це зробити централізовано або з використанням розрахункового рахунку нашої профспілки.
Тому прийняте рішення : просити співробітників перераховувати кошти на допомогу ЗСУ самостійно.

Ректор Микола САВИЦЬКИЙ узагальнив та розмістив на сторінках академії в соціальних мережах інформацію щодо пропозицій про допомогу та підтримку від наших закордонних друзів, грантів та стажувань для студентів й викладачів академії.

Окремо розглянули питання  щодо необхідності розірвання усіх зв’язків з країною-агресором.

На завершення наради ректор підсумував: «Ми знову разом, а це не арифметичне складання окремих людей в якусь структуру. Це квантові процеси гартування духу і розуму українського світу – незламного, тисячолітнього і одвічного на своїх землях. Разом до перемоги! Разом до життя на оновленій землі, де буття визначатиметься силою мудрості та творчості! Усе буде Україна!!!»

Разом до Перемоги! Слава Україні!

?>
вверх