01.12.2022

Повертаємось до опублікованого. ПДАБА: хроніка листопада

На засіданні Вченої ради 22 листопада в.о. ректора Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ поінформував про знакові події, що відбулися в житті академії протягом останнього місяця. МИ обіцяли розповісти більш докладно, отже:

1. Міністерством розвитку громад та територій України узгоджено програму підвищення кваліфікації архітекторів за напрямами професійної атестації «Архітектурне об’ємне проектування» та «Розроблення містобудівної документації». ПДАБА –один із чотирьох закладів, які вестимуть цю роботу в Україні.

2. Міністерством освіти і науки України затверджено нову редакцію Статуту академії. Це, по-суті, основний правовстановлюючий документ закладу.

3. За результатами зустрічі керівництва академії з президентом Федерації обмінів Франція-Україна (FEFU) Жаком ФОРЖЕРОНОМ затверджено підсумки співпраці з FEFU у 2022 році та сплановано подальший розвиток співробітництва у наступному 2023 році.

4. Академія приєдналась до виконання нового міжнародного наукового гранту EffectFact за програмою Європейсько Союзу Horizon 2020. Проєкт спрямований на розробку нових чисельних методів розв’язання крайових задач та їх практичному застосуванню, зокрема, у будівництві та сейсмічній інженерії.
Консорціум виконавців включає 22 університети та промислові партнери з Великобританії, Грузії, Ізраїлю, Італії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Словаччини, Словенії, України, Франції, Швейцарії. Україну, окрім нашої академії, представляють Київський національний університет ім. Шевченка та Одеський національний університет ім. Мечникова.

5. Підписано договір про співпрацю з Білостоцьким університетом (Польща) та початок роботи над спільною заявкою на грант міжнародної академічної мобільності за програмою Erasmus+.

6. Відбулась нарада керівництва академії з директорами закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти. Розпочато роботу над спільною заявкою на грант Європейського Союзу за програмою Erasmus KA2. Мета проєкту: створення цифрової платформи будівельної освіти відповідно до підходів Європейського освітнього простору. Наші партнери: ДНЗ “Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі”, Дніпровський індустріально-педагогічний фаховий коледж, ДНЗ “Одеський центр професійно-технічної освіти”, ДНЗ “Подільський центр професійно-технічної освіти”, Інститут професійної освіти НАПНУ та Інститут професійних кваліфікацій.

7. Підбито підсумки рейтингу самооцінювання навчально-педагогічних працівників. Серед професорсько-викладацького складу, найвищі місця посіли наступні. Архітектурний факультет: Петро САНЬКОВ, Катерина ХАРЧЕНКО. Будівельний факультет: Тетяна КРАВЧУНОВСЬКА, Євген ЮРЧЕНКО. Економічний факультет: Юлія ОРЛОВЬСКА, Анжела ЧЕРЧАТА. Факультет Інформаційних технологій та механічної інженерії: Світлана ГУБЕНКО, Володимир ВОЛЧУК. Факультет цивільної інженерії та екології: Анатолій БЄЛІКОВ, Тетяна ЯКОВИШИНА. Навчально-науковий інститут інноваційних освітніх технологій: Наталя АМІРУЛЛОЄВА, Лариса ЧУМАК. Зазначені найкращі викладачі академії одержать матеріальне заохочення.

У рамках багаторічної плідної співпраці з Федерацією обмінів Франція-Україна (FEFU), 7 листопада 2022 року відбулася онлайн зустріч керівництва академії з французькими партнерами.

Сертифіковані архітектори України відтепер зможуть підвищувати свою кваліфікацію у чотирьох галузевих закладах вищої освіти. 18 листопада у Міністерстві розвитку громад та територій України урочисто погодили відповідні програми, розроблені Київським національним університетом будівництва і архітектури, Національним університетом «Львівська політехніка», Придніпровською державною академією будівництва та архітектури і Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова для їх застосування цими закладами.

?>
вверх