04.06.2022

Посмішка на дитячих обличчях – дорогоцінний дарунок дорослим

Нещодавно в академії відсвяткували Міжнародний день захисту дітей.

Не дивуйтесь, так, так, саме відсвяткували! Локацію обрали із розумом – спортивний комплекс. Бо тут є де розвернутися, побігати, поозорувати малечі.

І свято, треба сказати,  вдалося! Бо панувала тут тепла сімейна обстановка. Бо були тут і короткі привітання від ректора Миколи Савицького, і пісні у виконанні дітей та їхніх батьків, і показові спортивні виступи, і азартні змагання, і справжні призи… Які, до речі, дісталися усім.

Не було лише сумних дитячих обличь. Навпаки, радісними посмішками наповнився увесь великий спортивний ігровий зал. Адже зібралося тут чи не півтори сотні малюків та їхніх батьків, бабусь та дідусів.  І відтанули у ці миті серця дорослих – працівників академії та вимушених переселенців, що через війну покинули свої рідні домівки та знайшли прихисток у гуртожитках академії.

Аби нинішнє свято відбулось попри нинішній стан в країні, своїх  немалих зусиль доклав ректорат, студентський клуб, кафедра фізичного виховання та спорту, профспілковий комітет академії.

А вже сьогодні при ПДАБА відкриває свій сезон – на червень та липень – літній денний навчально-оздоровчий табір для дітей працівників та мешканців гуртожитків академії. Про цю подію ми ще розповімо, а зараз кілька цікавинок – діти займатимуться фізкультурою, малюванням, театральним мистецтвом, плаванням, вивчатимуть мови – англійську та французьку.

Додамо лише, що організатори і учорашнього свята,  і літнього навчально-оздоровчого табору подбали про усі безпекові заходи – медична допомога та обладнані бомбосховища академії. Що стосується педагогів, то вони тут вищої кваліфікації і в охочих працювати із дітьми на волонтерських засадах нестачі немає.

Що ж, певні, ще не раз протягом двох літніх місяців дітлахи обдарують працівників ПДАБА радісними посмішками. За їхню турботу, за їхню працю, тепло, людяність.

Нам відома жахлива статистика загиблих, поранених, зниклих дітей! Тому не дамо ворогові відібрати ще і крихти дитинства у наших малюків!

?>
вверх