08.11.2022

Поповнення у родині міжнародних партнерів

У жовтні 2022 року в.о. ректора ВладиславДАНІШЕВСЬКИЙ підписав Договір про співробітництво між Придніпровською державною академією будівництва та архітектури і Білостоцьким університетом (Польща). Укладення договору стало результатом плідного науково-педагогічного стажування викладачів кафедри міжнародної економіки та публічного управління і адміністрування професора Юлії ОРЛОВСЬКОЇ та доцента Вероніки ЧАЛОЇ.
З метою наповнення Договору практичним змістом, 3 листопада відбулася онлайн нарада партнерів. Від академії в ній взяли участь завідувачка навчально-наукового центру міжнародного співробітництва Юлія ДЕГТЯРЬОВА, професор Юлія ОРЛОВСЬКА та доцент Вероніка ЧАЛА. Польський університет представляли керівник відділу міжнародних зв’язків Анна МАЙ і заступник декана факультету економіки та фінансів, професор Агнежка ПЕКУТОВСЬКА.
Обговорено практичні плани академічного та наукового співробітництва. Зокрема, визначено напрямки спільних наукових досліджень, запропоновано тематику спільного курсу лекцій за участю викладачів обох закладів та узгоджено його впровадження як для польських, так і для українських здобувачів вищої освіти.
Важливим практичним результатом зустрічі стала домовленість підготувати спільну заявку на грант Європейського Союзу за програмою академічних обмінів Erasmus+ Credit Mobility. Дану заявку буде подано вже в цьому навчальному році.
Побажаємо успіху команді партнерів у реалізації всіх намічених амбітних планів!
?>
вверх