11.11.2023

Пішохідна екскурсія «Слідами Василя Чапленка»

9 листопада студенти груп КЕР-23 і УМЛ-23 архітектурного факультету та куратор групи – ст. викл. каф. УДІД Світлана ВОЛКОВА стали учасниками  пішохідної екскурсії «Слідами Василя Чапленка». Відвідування різноманітних освітніх, культурних та історичних заходів дають можливість здобувачам вищої освіти за ОП «Краєзнавчо-екскурсійна робота» та ОП «Українська мова та література й іноземна мова» отримати первинні професійні уявлення стосовно спеціальності та фокусу ОП, що реалізується в архітектурно-будівельному ЗВО.

Василь Чапля (Чапленко) – відомий письменник, мовознавець, а також автор низки прозових творів про Голодомор, яскравий представник української еміграції. У Дніпрі маємо й вулицю Василя Чапленка – наш земляк, представник покоління українського «розстріляного відродження», у 1920-х – 1930-х роках жив і працював у Катеринославі-Дніпропетровську.

У творах Василя Чапленка, зокрема у гостропсихологічному оповіданні «Зойк», було відображено голод. Учасники екскурсії дізналися, що основою для написання цієї та інших новел Василя Чапленка стали міські, дніпропетровські, сюжети періоду голоду 1921-1923,  Голодомору-геноциду 1932-1933 та які адреси нашого міста пов’язані з біографією і формуванням письменника.

Під час екскурсії студенти, які здобувають освіту за спеціальністю – 032 Історія та археологія, ОП «Краєзнавчо-екскурсійна робота» та спеціальностю 035 Філологія за ОП «Українська мова та література й іноземна мова» у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури, дізналися багато цікавих фактів з історії міста, які відтепер зможуть використовувати у своїй професійній діяльності згідно ОП за якими навчаються.

Організатор екскурсії – КЗ «Музей спротиву Голодомору» ДМР є постійною локацією для практичного опанування професійними навичками здбувачів ОП «Краєзнавчо-екскурсійна робота» та Філологія за ОП «Українська мова та література й іноземна мова» у ПДАБА

Матеріал підготувала доц. каф. УДІД Валентина БАБЕНКО

09.11.23

?>
вверх