09.10.2023

Підсумковий екзамен здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 191 «Архітектура та містобудування» освітньо-професійної програми «Архітектура та містобудування». Клаузура: «Концептуальний проект за темою кваліфікаційної роботи»

Перед початком дипломування, магістри кафедри архітектурного проектування та містобудування (АПМ) архітектурного факультету, группи АРХ-22-1мп (денна форма навчання) і АРХв-22-1мп (вечірня форма навчання) виконали Підсумковий екзамен зі спеціальності 191 «Архітектура та містобудування». Екзамен проводився з метою підведення підсумків теоретичного циклу навчання, як результат переддипломної практики, допуску до дипломування, затвердження теми кваліфікаційної дипломної роботи.

Підсумковий екзамен відбувся 14 вересня 2023 р. і проводився в аудиторії (офлайн) і дистанційно (онлайн). Форма екзаменаційної роботи – клаузура  (концептуальний проект) за темою магістерської роботи. Студенти протягом шести годин повинні були вручну подати результати першого етапу досліджень і концепцію експериментального проєкту. Аудиторна робота над таким завданням є ефективною і забезпечує можливість обмінятись думками з колегами та викладачами, заглибитись в робочу атмосферу. Декілька студентів  виконували роботу дистанційно: двоє навчаються за мобільністю у Франції (Національна школа архітектури Клермон-Феррана), деякі знаходяться за кордоном з метою безпеки, є студенти, що перебувають у Черкасах, Запоріжжі, Межовій. Їх проєкти було роздруковано в повному форматі і оцінено разом із “аудиторними”.

Магістри кафедри архітектурного проектування та містобудування працюють над актуальними темами: Сучасний навчально-виховний комплекс у м. Дніпро, Реабілітаційний центр у м. Дніпро, Науковий комплекс помології, Реновація прибережних промисловий територій під житлову забудову у м. Дніпро, Житловий «Еко-Смарт» комплекс у м. Дніпро. Студентка Національної школи архітектури Клермон-Феррана виконує проєкт на тему «Реновація архітектурно-урбаністичного середовища шахтарського містечка регіону Крез». Студентка вечірнього відділення працює над темою рекреаційної інфраструктури узбережжя Чорного моря Болгарії. Студент вечірнього відділення, що працює в архітектурному бюро в Запоріжжі, обрав тему дипломного проєкту на реальній основі, його напрацювання планується використати в роботі бюро над цим реальним проєктом.

Побажаємо їм успіхів в виконанні і захисті кваліфікаційної роботи

МАГІСТРА АРХІТЕКТУРИ.

?>
вверх