15.10.2020

“Перша онлайн зустріч з ЕІХ/First online meeting with EIH”

Сьогодні проведено онлайн зустріч партнерів проєкту «Енерго-інновайний хаб», було презентовано нову програму розвитку енергоефективності, представлено нову очільницю проєкту Данію Кріг, а також заслухані звіти керіників хабу

Короткий звіт керівника Енерго-інноваційного хабу ДВНЗ ПДАБА Євгена ЮРЧЕНКО

  • Розпочато роботу сонячної електростанції Енерго-інноваційного Хабу потужністю 4кВт. Станція підключена до внутрішньої мережі академії, проведена інсталяція блоку моніторингу спожитої сонячної енергії. І як результат ми маємо можливість дистанційно контролювати роботу СЕС і використовувати ці дані у науково-дослідній роботі студентів та аспірантів.
  • Зараз триває процедура Атестації освітньої програми магістрів «Енергоаудит та енергоефективність в  будівництві». Дякуємо Імі Хреновій-Шимкіній за активну участь у розробці програми та надання необхідних рецензій (вона входить до групи розробників).
  • Вже з цього учбового семестру реалізовано пілотне впровадження навчального курсу магістерського рівня для спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» – «Контроль якості у будівництві енергоефективних будівель».
  • Реалізовано часткове впровадження окремих матеріалів навчальних професійних курсів «Монтажник віконних та дверних конструкцій», «Спеціаліст з монтажу пласких покрівель» та «Ізолювальник з термоізоляції» в програму підготовки енергоаудиторів.
  • Позавчора завдяки всебічній співпраці з GIZ ми для групи енергоаудиторів провели майстер клас Катерини Шишки (енергоаудитор, що співпрацює з GIZ)
  • Фахівці ДВНЗ ПДАБА виграли міжнародний грант «Горізонт 2020» та, разом із партнерами – співвиконавцями проекту, на три роки уклали грантову угоду на виконання проекту «Нова децентралізована система для підвищення енергоефективності та якості життя в житлових будинках»
  • Підписано більш 20 Меморандумів з стейкхолдерами – партнерами Хабу
  • Практична робота – видано низьку енергетичних Сертифікатів на новобудівлі міста
  • Проводиться профорієнтаційна робота з молоддю.
  • ДніпроХаб разом з академією став учасником нового проекту Дніпровської обласної адміністрації «Смарт Хаб. Наука. Влада. Бізнес.» Від Дніпрохаба надано чотири пропозиції для співпраці з потенційними бізнес-партнерами.

На 27 листопада заплановане урочисте святкування 90-річчя будівельної академії Дніпра. В рамках цього святкування планується організувати зустріч Друзів проекту GIZ. Тому, заплануйте, по можливості на 27 листопада візит до Дніпра.

?>
вверх