07.05.2021

ПДАБА закріпила свої позиції в вебометричному рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities

З гордістю повідомляємо, що Придніпровська державна академія будівництва та архітектури у 2020 році за даними рейтингу Webometrics – найбільшого академічного рейтингу університетів світу від іспанської лабораторії Cybermetrics Lab, вперше увійшла до п’ятдесяти кращих, посівши 49 місце серед 316 закладів вищої освіти України.

В січневому рейтингу Webometrics 2021 року результат ПДАБА повторено.

Нагадаємо, що рейтинг університетів Webometrics складається однією з найбільших наукових установ Європи – Національною дослідницькою радою Іспанії і оцінює близько 30 тисяч закладів вищої освіти світу. Рейтинг існує з 2004 року і вважається одним з найбільш авторитетних веб-рейтингів світових освітніх установ.

Методологія рейтингу заснована на аналізі представленості університету в глобальному інформаційному просторі та за допомогою вебометричних індикаторів аналізуються всі напрямки діяльності вузу: наукове, навчальне, культурне, соціальне, спортивне та інші.

Досягнутий показник – це прямий результат того, що підрозділи академії тісно і продуктивно взаємодіють, як єдиний організм. Колектив академії формує унікальний контент сайту різної спрямованості, від інформаційних матеріалів до наукомістких досліджень, а на завершальному етапі IT-фахівці розміщують накопичений і оброблений матеріал на веб-сторінці академії, де він знаходиться у вільному доступі.

Особливо хочеться подякувати співробітникам, які внесли найбільш вагомий внесок у досягнення такого результату, а саме завідувачці відділом інформаційних технологій бібліотеки Світлані Довженко та адміністратору сайту, провідному фахівцю навчально-методичного відділу Максиму Хожило.

?>
вверх