03.09.2022

Освітянське злагодження: «Ми українці! Ми незламні!»

1 вересня –святий день для кожного, бо для освітян – це професійне новоріччя, а для набувачів знань  – новий клас, курс, група, нові знання, нові перспективи.

В ПДАБА сьогодні відбулось освітянське злагодження під гаслом «МИ УКРАЇНЦІ! МИ НЕЗЛАМНІ!» Військовий термін використано зовсім не випадково: в умовах повномасштабної неоголошеної росією війни, злагодження потрібне не лише у військових підрозділах.

Ще до початку короткої зустрічі, у змішаному форматі, усіх працівників у вайбер спільноті привітали керівники академії: «Щиро вітаємо Вас з Днем знань! Цьогоріч перший день осені не схожий на всі попередні. У кожного з нас щемливий біль у серці, але свято Знань одне з найцікавіших свят, адже право вчитися і вчити— це безцінне право кожної людини, та обов’язок кожного, бо тільки знання дають відповіді на щоденні питання життя та дозволяють вибирати правильний мирний шлях буття!»

Сам захід відбувся в рамках Міжнародного флешмобу, оголошеного МОН України «Приєднуйся до навчання!». Звертаючись до учасників освітянського злагодження, в.о. ректора ПДАБА – проректор з навчально-виховної роботи Галина Євсєєва передала вітання від ректора Миколи Савицького, побажала миру, здоров’я і успішного навчального року. А ще повідомила, що Приймальна комісія цього року працює до 1 жовтня, а вже із 3 жовтня до освіти долучаються першокурсники.

Студентам усіх курсів адресувала свої слова голова Студентської ради Аліна Зінченко: якісно, старанно вчіться, усвідомлюючи наскільки потрібні країні фахівці будівельної галузі. А ще. Вона щиро подякувала усім, хто брав участь у доведенні до ладу Укриттів академії, вчасно подбавши про безпеку студентів.

«Миру, щастя, здоров’я, терпіння і з любов’ю ставитися до навчання»- побажав, звертаючись до учасників, Голова ветеранської організації  академії професор Віктор Миколайович Дерев’янко. Щодо професорсько-викладацького складу, то вони цілком свідомі свого місця на освітянському фронті.

Глибоко зворушливими були думки, виголошені доцентом кафедри УДІД Ларисою Богуславською, син якої в рядах Збройних сил України боронить країну, щоб, зокрема, 1 вересня відбувся День зань. Ще вона не лише нагадала про цикл публічних лекцій та Форум «ПЕРЕМОЖЕМО! ВІДБУДУЄМО!», ініційованих та проведених академічною спільнотою, а й навела неповторні патріотичні рядки двох відомих і шанованих в Україні людей – найпатріотчнішої поетеси сучасності Ліни Костенко та Кобзаря і Пророка Тараса Шевченка. Вони написані у різні часи. Але, наче тільки зараз, у ці буремні дні військової навали.

«А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни.» Ліна Костенко

“Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!” Тарас Шевченко

 …Коротка пауза між лекціями. Фотографування на пам’ять. Ця мить історична –початок навчального року в у мовах війни росії проти української держави, за поневолення, знищення народу. Нехай таке залишиться в історії. А сьогодні ми проголошуємо –
«Слава Україні!
Героям слава!»

?>
вверх