05.04.2021

Онлайн-зустріч з розробниками ПК “BUILDING MANAGER”. BIM-технології

25 березня 2021 року Сопільняком А.М. було організовано онлайн-зустріч (бесіда) між представниками-розробниками програмного комплексу “BUILDING MANAGER” – Яременко Д.С. та викладачами кафедри планування та організації будівництва (Нечепуренко Д.С., Чашин Д.Ю. та ін.) і кафедри технології будівельного виробництва (Капшук О.А. та Куценко А.О). Також на онлайн-зустріч був присутній начальник навчально-методичного відділу -Нажа П.М.

Програмний комплекс “BUILDING MANAGER” створений для використання менеджерами будівельних фірм та фірм замовників при підготовці та супроводі будівель, ремонту або реконструкції. “BUILDING MANAGER” на основі запроєктованих BIM-моделей дозволяє створювати:

  • збалансовані за ресурсом календарні плани будь-яких будівельних об’єктів;
  • графіки поставки ресурсів, у тому числі фінансування та кошториси;

Комплекс дозволяє також вести оперативний контроль за:

  • виконанням об’ємів робіт з автоматичною актуалізацією планів та порівнянням з еталоном;
  • фінансуванням та розподілом грошових коштів;
  • поставками матеріалів та обладнання.

Дмитро Сергійович Яременко (координатор загальної розробки та автор програмного комплексу управління проектами Building Manager з Києва) вів розмову про підвищення ефективності управління процесом будівництва з використанням інноваційних технологій. За його словами унікальність цієї технології в тому, що вона дозволяє отримати кошторис на стадії «архітектурного проєкту» протягом 3 годин від завантаження вихідних даних. Таким чином, можна вже на ранньому етапі визначити ефективність інвестування в передбачуваний об’єкт будівництва.

Від викладачів ПДАБА було багато запитань стосовно деталізації можливостей даного ПК “BUILDING MANAGER”, а також пропозиції щодо впровадження в навчальний процес ПДАБА та розвитку подальшої співпраці в цьому напрямі.

Наприкінці зустрічі (бесіди) викладачі ПДАБА висловили велику вдячність за проведену презентацію.

?>
вверх