01.07.2021

Онлайн-форум академічної спільноти ПДАБА

«ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ В УМОВАХ КАРАНТИНУ І ЯКІСТЬ ОСВІТИ: ПРОБЛЕМИ, УРОКИ, НЕДОЛІКИ ТА ПЕРЕВАГИ»

29 – 30 червня 2021 року у ПДАБА відбувся онлайн-форум «Дистанційне навчання в умовах карантину і якість освіти: проблеми, уроки, недоліки та переваги»

Мета проведення форуму – об’єктивне, інформаційне відображення стану й динаміки якості надання освітніх послуг, ефективності управління, якості підготовки здобувачів вищої освіти в Академії в умовах карантинних обмежень.

Першого дня 29 червня в онлайн-режимі на платформі Teams корпоративного хмарного сервісу MS Office 365 взяли участь близько 120 співробітників, представників 26 кафедр ПДАБА, студенти, 30 спікерів.

Під час форуму спікери обговорювали сучасні виклики для викладачів в умовах карантину, ділились досвідом проведення лекційних, лабораторних та практичних занять у дистанційному режимі, давали поради щодо покращення навичок для ефективної роботи зі студентами, а також обговорювали недоліки дистанційної форми здобуття освіти.

Основна увага в рамках дискусії була зосереджена на тому, які переваги та недоліки взаємодії здобувачів і викладачів в умовах дистанційної освіти, як зробити віртуальні заняття інтерактивними та цікавими для студентів, можливості проведення навчального процесу онлайн на платформі Teams, проблеми навчання іноземних студентів, самомотивації і мотивації студентів, тощо. В ході дискусії всі учасники форуму дійшли висновку, що проведення такого роду заходів та обговорення проблемних питань щодо навчання в умовах карантину дуже корисно, це відкриває перспективи для подальшого удосконалення дистанційного і змішаного навчання, а головне направлено на підвищення якості вищої освіти та прозорість навчального процесу.

30 червня спікери та організатори заходу зібралися в залі засідань Вченої ради, аби проаналізувати висловлені в ході конференції пропозиції та зауваження, підбити підсумки роботи і відзначити сертифікатами активних учасників.

Проректор з навчально-виховної роботи Галина Євсєєва торкнулася проблемних питань, зокрема, специфіки навчання в умовах карантинних обмежень і цифрової культури студентів і викладачів. А ще запевнила присутніх, що напрацювання конференції будуть найуважнішим чином проаналізовані, викладені на офіційному сайті академії та враховані в організації навчально-виховного процесу.

На завершення форуму ректор Микола Савицький щиро подякував організаторів та учасників форуму за активність, конструктивізм і бажання зробити академію ще більш сучасною і привабливою для молодих людей – абітурієнтів, студентів, аспірантів.

Великій групі учасників та організаторів форуму було вручено сертифікати.

?>
вверх