16.12.2019

Олімпіада 2019

Геополітичне положення, сучасний економічний стан України, її сусідство та тісне співробітництво з країнами Заходу і Сходу і ,передусім, з країнами Європейського Союзу, а також інтеграційні процеси та останні події в країні вимагають від сучасної студентської молоді володіння іноземними мовами як обов`язкової складової їхніх знань. Знання мов сприяє зближенню народів та поліпшує шанси молодих спеціалістів на досягнення успіху в їхній професійній діяльності. У нашій країні якість підготовки майбутнього молодого спеціаліста пов’язана з необхідністю оволодіння іноземними мовами, що сприятиме мобільності українських студентів у міжнародному просторі.

Вивчення іноземної мови є тривалим процесом, який вимагає багато енергії, цілеспрямованості і палкого бажання опанувати дану мову. Але кожен процес вивчення є неможливим без аспекту перевірки. Олімпіада є ефективним і продуктивним способом оцінки рівня володіння іноземною мовою в учнів та студентів. Тому, олімпіада з іноземних мов відіграє важливу роль у процесі навчання в нашій академії.

Олімпіада з іноземної мови проводилась серед студентів  І – V  курсів всіх факультетів нашої академії та учнів випускних класів шкіл та ліцеїв.

Англійська секція проводила олімпіаду у ІІІ тури за тематикою таких напрямків: Охорона навколишнього середовища, Освіта сьогодні і в майбутньому, Співробітництво держав у контексті сьогодення, Історія та майбутнє України, Роль професії для майбутнього розвитку країни, Новітні досягнення людства, Видатні історичні події та постаті, Традиції і звичаї народів світу та їхній вплив на культурний розвиток людини. І тур олімпіади був проведений викладачами у групах на 8-9 тижні (з 1 жовтня по 1 листопада) для відбору студентів до ІІ туру.

У ІІ турі олімпіади, який англійська секція проводила 11.11.19 р., брали участь близько 35 кращих студентів. На ньому студенти виконали лексико-граматичні та відео тести. Після обробки матеріалів викладачами предметної комісії кафедри за результатами тестів до  ІІІ туру потрапили 11 студентів-фіналістів:

 

  1. Кравченко Дарія             АРХ-19-3
  2. Назаренко Микита                         БЦІ-19-2
  3. Шевцов Олексій             АТ-19
  4. Гончарук Діана                         ПМ-19
  5. Паламаренко Іван БЦІ-19-2
  6. Пархоменко Олена ПМ-19мн
  7. Павленко Катерина                         Фінансово-економічний ліцей м.Дніпро
  8. Хуруджі Єлизавета                                            БЦІ-19-3
  9. Кігалова Маргарита                                 АРХ-19-3
  10. Шерман Олександр                                    БЦІ-19-2
  11. Воронков Олександр                                    КН-19

 

ІІІ тур олімпіади англійська секція провела 2.12.19 р. об  11-00 годині. Протягом цього туру студенти продемонстрували навики непідготованого мовлення із зазначеної вище тематики. Студенти показали високий рівень підготовки, обізнаність у різних сферах діяльності людини та зацікавленість у проблемах перебігу подій сьогодення. За результатами ІІІ туру були визначені переможці англійської секції:

 

І місце  –  Хуруджі Єлизавета                  БЦІ-19-3;

ІІ місце  –  Назаренко Микита                   БЦІ-19-2;

ІІІ місце  –  Шерман Олександр                 БЦІ-19-2;

– Пархоменко Олена               ПМ-19мн.

 

Студенти-фіналісти, які брали участь у ІІІ турі, були відзначені цінними подарунками та сертифікатами успішності за підписом зав.кафедри іноземних мов та ректором академії. Кращі виступи були відзначені окремо.

До предметної комісії ІІ туру увійшли: граматичний тест – викладачі         Чижикова І.В., Левицька С.І.; відеотест – старший викладач Гальченко І.О., викладач Шафран Е.В.

До президії комісії ІІІ туру були призначені: голова англійської секції –               доц. Шашкіна Н.І.; члени комісії – доц. Дружиніна Л.В., викладач Божок О.І., викладач Чижикова І.В.

Відповідальні за проведення та організацію олімпіади викладач Божок О.І. та викладач Чижикова І.В.

 

 

 

 

 

Відповідальний викладач                                                         Божок О.І.

?>
вверх