15.03.2020

Оформлення наукових джерел

Впровадження світових стандартів у наукову діяльність українських вчених спричинила справжній бум на теренах нашої країни. Мова йдеться про необхідність розміщення статей в міжнародних видання баз даних Scopus та Web of Science, що були законодавчо закріплені наказами Міністерства освіти та науки України «Про затвердження Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам», наказом «Про опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук», наказу «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії» тощо.

Ініціювання публікацій в міжнародних журналах з боку Міністерства, як важливого інструменту контролю за рівнем профільної дослідницької діяльності вченого, спричинило проблеми у великої кількості науковців, що не мали досвіду роботи зі світовими стандартами публікаційної діяльності.

Одним із таких складних для розуміння та правильної реалізації аспектів стало оформлення джерел наукових праць. Кожне видання має право використовувати будь-який із загальноприйнятих стилів оформлення літератури, яких на сьогоднішній день існує більш ніж двадцять, і кожен з них має свої особливості та нюанси.

Більше у інформаційних матеріалах

?>
вверх