27.10.2023

Нетворкінг воркшоп «Збережемо зелену вишиванку міста!»

В ПДАБА відбувся нетворкінг воркшоп «Збережемо зелену вишиванку міста». Попри ліричну назву подія була присвячена суто прагматичним завданням в рамках проєкту зі збереження та розвитку зелених зон у місті – the Green Spaces Strategy development. Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства.

Про те, хто був гостями на цьому важливому заході для  студентів-архітекторів та якими ідеями вони ділилися, ми попросили розповісти декана архітектурного факультету, кандидата архітектури, члена бюро ICOMOS Олександра ХАРЛАНА:

«Нашу академію відвідав Март РЕЙМАН, профессор Талліннського університету (Tallinna Ülikool), волонтер. Він розповів про міжнародні стандарти та особливості збереження зелених зон в Естонії, Європі. Презентував проведені дослідження та їх вплив на розвиток рекреаційного потенціалу міст. Пояснив, як цей досвід та підходи допоможуть у повоєнному відновленні України.

Друга гостя – Анна ГУСЬКОВА, архітекторка & урбаністка, засновниця проекту the Green Spaces Strategy development . Вона познайомила із проектом та інтерактивною платформою, що наразі розробляється. Розповіла, як цей діджитал застосунок допомагає спростити взаємодію між містами, фахівцями та владою. Представила методи впливу на розвиток зелених зон у місті. Презентувала розроблені методи інтерполяції закордонних практик щодо просторового розвитку та їх важливість у реалізації кращих закордонних практик для відбудови України.

На нетворкінг воркшопі студенти мали можливість ближче познайомитись із методами просторової оцінки. У командах користуючись матеріалами була проведена оцінка трьох локацій у Дніпрі.»

В процесі колективного освітнього заходу студенти отримали нові прикладні знання і навички, які будуть у великій нагоді під час відновлення країни.

?>
вверх