21.05.2022

Не просто дубки – потужні символи

Для Тетяни Яковишиної, завідуючої кафедри екології та охорони навколишнього середовища ПДАБА, нинішня висадка 20 дубків на території академії, акція глибоко змістовна. Бо звикла воно дивитися на події, як кажуть, в корінь. Саме з цих позицій вона і розповіла про подію у ФБ.

Сьогодні 19.05.22., в День Вишиванки на честь міст-героїв України за ініціативи і під керівництвом ректора М.В. Савицького та проректора Г.П. Євсєєвої було висаджено дубовий гай у внутрішньому дворі ПДАБА.

Для наших пращурів дуб був символом Роду, Перуна, Сонця. Дуб споконвіку був оберегом козаків, адже вважався символом мужності, витривалості, довголіття, здоров’я, родючості, шляхетності та вірності.

Додамо лише трохи інформації із Вікіпедії про історичний Запорізький дуб: «…ботанічний пам’ятник природи дубових лісів Наддніпрянщини, віком понад 700 років, туристична пам’ятка. Знаходиться на півночі Дніпровського району на правому березі міста Запоріжжя. З 1972 року – заповідний об’єкт, з 2010 року – Національне дерево України.»

Побажаємо нашим дубкам рости понад 700 років та ніколи не всихати. Нехай оживають та розквітнуть наші Міста-герої України:
Волноваха,
Гостомель,
Маріуполь,
Харків,
Херсон,
Чернігів,
Буча,
Ірпінь,
Миколаїв,
Охтирка.

Слава Україні!

?>
вверх