26.09.2023

Навчали мінній безпеці

В ПДАБА відбулося друге в цьому навчальному році навчання-тренінг з мінної безпеки. Цього разу на двох локаціях – в укритті та в залі Вченої ради – фахівці Міжнародної асоціації саперів читали лекції для викладачів академії.

Знання з методів виявлення і правил поводження з вибухонебезпечними предметами в нинішніх умовах неможливо переоцінити з погляду на такі факти.

По-перше, мова іде про життя і безпеку молодих людей.

По-друге, відсутність та нехтування цими знаннями призводить до тяжких наслідків для людини, сім’ї, суспільства.

По-третє, як ми вже писали, територія України стала найбільш забрудненою мінами і вибухонебезпечними предметами у світі.

За інформацією від Міністерства економіки, яку нещодавно навів Міністр захисту довкілля і природних ресурсів України Руслан Стрілець, обстеженню і розмінуванню підлягають: «174 тисячі квадратних кілометрів, а це 28% країни – це та територія, яка потребує обстеження або потенційно розмінування…, 20% наших національних природних парків заміновані, величезні території лісу заміновані». Вражаючі цифри!

Нинішній тренінг з мінної безпеки – це лише один із планових заходів в рамках загальнонаціональної стратегії створення безпечного освітнього середовища.

?>
вверх