04.07.2023

Навчально методична рада: підведення підсумків роботи за 2022-2023 навчальний рік

На черговому підсумковому засіданні Навчально-методичної ради (НМР), що відбулося 30 червня 2023 року, були обговорені важливі питання, пов’язані з роботою академічної спільноти протягом 2022-2023 навчального року.

Перший пункт порядку денного стосувався рекомендацій до друку методичних вказівок. Завідувач Навчально-наукового центру освітньої діяльності (ННЦОД) Павло НАЖА надав інформацію про подані на перевірку та узгодження методичні вказівки. Члени НМР одноголосно затвердили рекомендацію до друку 101 одиницю методичних вказівок та прийняли рішення про продовження строку надання рукописів на узгодження до початку нового навчального року.

Також було розглянуто результати перевірки кваліфікаційних робіт на ознаки академічного плагіату. Доповідачами виступили представники Навчально-методичних рад факультетів. Вони представили свої висновки щодо знайдених випадків плагіату та запропонували заходи для попередження подібних порушень в майбутньому. Проректорка з навчально-виховної роботи Галина ЄВСЄЄВА виступила з пропозицією розглянути на черговому засіданні Комісії з етики та доброчесності питання про внесення змін до «Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату», а також визначити порядок надання курсових та кваліфікаційних робіт до репозитарію.

На засіданні було також обговорено питання проведення відкритих лекцій у 2022-2023 навчальному році. Завідувачка лабораторії моніторингу якості освіти та планування навчально-методичної роботи Віолетта ФЕДІНА зробила доповідь про результати проведення відкритих лекцій та їх вплив на навчальний процес, академічну діяльність студентів і викладачів. З цього питання НМР ухвалило рішення обов’язково вносити в план відкриті лекції викладачів, яким вперше дозволено проводити лекційні заняття, а також викладачів, що прийняті на роботу з інших навчальних закладів.

Далі на засіданні було оголошено результати акредитації освітніх програм у 2022-2023 навчальному році. Доповідач Галина ЛИСЕНКО, начальниця відділу акредитації та ліцензування, представила оцінки та висновки щодо якості освітніх програм та запропонувала заходи для подальшого покращення їх якості. Роботу відділу за рік одноголосно визнано задовільною.

На засіданні були також обговорені результати роботи навчально-методичних рад факультетів та інституту. Представники факультетів та інституту детально розповіли про досягнення та проблеми в роботі навчально-методичних рад, запропонували шляхи подальшого розвитку. Роботу НМР факультетів та інституту за рік одноголосно визнано задовільною.

Завершилося засідання обговоренням результатів роботи НМР академії за 2022-2023 навчальний рік. Головою ради, Тетяною КРАВЧУНОВСЬКОЮ, було представлено доповідь, в якій вона відзначила вагомі досягнення та завдання, що стоять перед радою на майбутнє з метою підвищення якості освіти та вдосконалення методичного забезпечення освітнього процесу академії.

?>
вверх