11.08.2022

Науковий потенціал – на благо громад!

9 серпня ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Микола САВИЦЬКИЙ і Голова Слобожанська територіальна громада Слобожанської селищної ради Іван КАМІНСЬКИЙ підписали Угоду «Про партнерство і співробітництво». Суть такої співдружності полягає у тому, що накопичений освітньо-науковий потенціал цього знаного закладу вищої освіти має щедро живити свіжими ідеями та сучасними технологічними знаннями широкі кола громадськості. Особливо сьогодні, коли вже незабаром доведеться відновлювати зруйновану війною інфраструктуру і економіку країни. Для громад сенс полягає у вивірених шляхах та стратегіях вирішення проблемних питань розвитку своїх територій.

Зміст угоди, який передбачає наповнення взаємодії конкретними справами, включає такі важливі для кожної громади напрямки: відбудова житлової та промислової інфраструктури, розвиток будівництва та реконструкції нерухомого майна, розвиток земельних відносин, забезпечення енергетичної незалежності, ефективне використання природних ресурсів та багато іншого. Зокрема, і цільова підготовка та перепідготовка для громад фахівців певних професій, потрібних для роботи у виконавчих комітетах. Таких, як землевпорядники, архітектори, будівельники.

Додамо лише, що нинішня угода стала логічним продовженням співпраці між академією та Слобожанською громадою, яка триває вже понад п’ять років. Прагнення поглиблювати взаємовигідне співробітництво підтвердили і команди фахівців, що брали участь у обговоренні можливостей і переспектив розвитку цієї однієї з найпрогресивніших громад України.

На завершення офіційної зустрічі керівники дружньо потисли один одному руки, скріпивши свої підписи на документі, та запевнили, що і громада і академія завжди відкриті для обміну досвідом з іншими громадами регіону і країни.

?>
вверх