22.09.2023

Наукові гуртки кафедри УДІД: новий рік – нові плани

До Дня винахідника:винаходи української молоді під час війни!

Щорічно в третю суботу вересня в Україні відзначають День винахідника та раціоналізатора. Напередодні цього свята, вже традиційно, кафедра УДІД ПДАБА анонсує та розпочинає роботу наукових гуртків. 14 вересня на платформі наукових гуртків «Інтелектуальний хакатон» (кер. доц. Валентина БАБЕНКО) та «Клуб українського кіно» (кер. ст. викл. Світлана ВОЛКОВА) відбулося перше у цьому навчальному році засідання наукових гуртків, присвячене Дню винахідника та раціоналізатора України.

Захід відкрили проректор з навчально-виховної роботи ПДАБА, д. н. держ.управ., проф. Галина ЄВСЄЄВА та завідувачка кафедри УДІД, к.ф.н., доц. Олеся БАРАННИК. Учасниками інтелектуального коворкінгу під час кураторської години стали студенти-першокурсники освітніх програм «Краєзнавча та екскурсійна робота» та «Українська мова та література. Технічний переклад» архітектурного факультету. Разом з ними до заходу долучилися першокурсники-маркетологи, обліковці та фінансисти економічного факультету. У програмі заходу: презентація винаходів української молоді під час війни; документальний фільм про видатного українського винахідника Ігоря Сікорського; логічні задачки на креативність та допитливість;

Роль винахідників  в умовах повномасштабної війни та їх розробки, які так необхідні Україні для досягнення Перемоги є надзвичайно важливою. Але не всі знають про внесок української молоді у вдосконалення засобів безпеки, оборони, нашої військової техніки та обладнання, а також новітніх технологій та методів відбудови України у повоєнний період. Під час заходу студенти дізналися про геніальні винаходи їхніх ровесників, школярів та студентів з різних куточків України, які навіть під час повномасштабної війни не полишили працювати над важливими для країни дослідженнями: лазерним 3D сканером для архітекторів та будівельників, дроном-міношукачем, роботом-аватаром для саперів, системою очищення питної води, засобами екологічного пакування, приладом для діагностики серцевих захворювань, тощо. За ці та інші винаходи талановита молодь України вже отримала золоті та срібні медалі на міжнародних інноваційних конкурсах. Студентів надзвичайно зацікавили винаходи їх ровесників, які слугують прикладом внеску нашої молоді у Перемогу над ворогом.

Керівниця наукового гуртка «Інтелектуальний хакатон» Валентина БАБЕНКО, анонсуючи його роботу в новому навчальному році та закликаючи студентів-першокурсників долучатися до науково-дослідницької діяльності, відзначила: «Винахідники – найбільші мрійники, які втілюють все нові і нові ідеї, завдяки яким людство отримує нові можливості Винахідники торують для людства шлях у майбутнє, їх інноваційні ідеї кожного дня стають невід’ємною частиною нашого життя».

Доц. каф. УДІД
Валентина БАБЕНКО

?>
вверх