05.12.2022

На передовій волонтерського фронту

Сотні тисяч, мільйони українців в умовах війни долучилися до волонтерства. З перших днів війни вони готували «коктейлі молотова», наповнювали мішки піском, плели маскувальні сітки, годували біженців, знаходили і передавали найнеобхідніше спорядження для фронту, здавали кров для поранених, привозили з-за кордону дефіцитні ліки, допомагали теробороні, евакуйовували з прифронтових територій дітей та літніх мешканців.  Словом, це, без перебільшення, добровольці, які обрали своє важливе для долі країни місце на передовій волонтерського фронту.

Колектив ПДАБА визначив своє місце на цій передовій – будь-що тримати освітянський фронт. На волонтерських засадах відновили функціонування чотирьох укриттів, обладнали їх для занять під час тривог. Ректор Микола Савицький особисто віднайшов і доставив у лікарню ім. Мечнікова дуже дефіцитний лабораторний реактив, Сергій Балан, Артем Ткач і Вадим Вашкевич сконструювали та виготовили п’ять апаратів, важливих для післяопераційного одужання поранених.

Завдяки власним контактам і величезному прагненню наближати День Перемоги сотні наших викладачів, студентів донатять на придбання засобів захисту, тепловізорів, безпілотників для військових, привозять ліки від благодійників з-за кордону, відвантажують на передову харчі та медичні аптечки. Серед найактивніших – Юлія Лаптєва, Лариса Богуславська, Олександр Вряшник, Євген Бауск, Леонтіна Солод, Бежан Гваджаіа та голова профспілкового комітету Анатолій Дзюбан.

Наша академія у своїх гуртожитках надала прихисток і допомагає понад двомстам вимушеним переселенцям – дорослим і дітям, більшість з яких втратили свої домівки. Тут ми маємо віддати належне благодійникам, які вчасно підставили своє плече:

Громадська організація «Рух вільна доля», Дмитро СМОЛЯНСЬКИЙ;

Громадська політична платформа «Офіс на Банковій»;

Федерація футболу Дніпропетровської області, голова – Віктор Андрухів, перші заступники – Владислав Штамбург, Марк Шухман, Анатолій Шинкаренко;

Приватна організація “Ліцей сучасної освіти”, Аліна Кирпале;

Громадська організація “Проліска”, заступник голови Тетяна Хижняк;

МОМ ООН,  Ганна Нгуєна

Благодійна організація “Піклуємося”, голова Леонід Блюменфельд;

Волонтерство – є проявом високої свідомості і відповідальності людини, самоорганізації і зрілості суспільства.

ДОПОМАГАЄМО! НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ!

?>
вверх